Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Βουλγαρία είναι από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές χώρες για φέτος το καλοκαίρι!


Τα θέρετρα μας παρέχουν μια όαση ασφάλειας, λόγω της εισροής των προσφύγων στην Ελλάδα και των βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία.
Η Βουλγαρία είναι από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές χώρες για φέτος το καλοκαίρι!
Αυτό δήλωσε η Mariann Shandernagor, διευθύντρια της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού στο Παρίσι, στο οποίο παρουσιάστηκαν 500 τουριστικοί προορισμοί. Αυτό μεταδίδει η Le Telegramme, αναφέρθηκε από το "Focus".
Η Shandernagor εξήγησε ότι οι παραθεριστές φέτος, οι οποίοι θα περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, αφιερώνουν ένα μεγαλύτερο προϋπολογισμό γι αυτές, διότι η αγορά έχει λίγες εναλλακτικές λύσεις για ακριβές και ηλιόλουστες διακοπές, κάτι που προσφέρει η Τυνησία, που όμως το ενδιαφέρον έχει μειωθεί σημαντικά μετά τις επιθέσεις του 2015.
Οι κρατήσεις για Τυνησία και Τουρκία για το 2016 μειώθηκαν κατά 80% και 76%.
Έτσι περιζήτητες χώρες για θερινό τουρισμό φέτος είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.
Η Shandernagor χαρακτηρίζει ως "έκπληξη" το αυξημένο ενδιαφέρον για τη Βουλγαρία αυτό το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα είναι περιορισμένο λόγω της κρίσης των προσφύγων.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Nikoltchev, πρόεδρος του Συλλόγου των ιδιοκτητών στον τομέα του τουρισμού, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και η εισροή των μεταναστών στην Ελλάδα, είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στις δύο χώρες, αλλά τα βουλγαρικά θέρετρα θα επωφεληθούν από αυτό.
"Τα αυξημένα αιτήματα για κρατήσεις είναι από τη Γερμανία και από τη Ρωσία!
Οι τουρίστες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχουνε έρθει στα χιονοδρομικά μας και αποδείχθηκε ότι η Βουλγαρία είναι μια όαση ασφάλειας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους ειρηνικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται για την Τουρκία από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα έχουν επίσης θετικό αντίκτυπο στον βουλγαρικό τουρισμό.
"Τέσσερα με πέντε εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες φέτος, δεν θα επισκεφθούν την Τουρκία και αναμένουμε οι περισσότεροι από αυτούς να επισκεφθούν τη Βουλγαρία.
''Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις για αυτό ", δήλωσε Nikoltchev.




infoeuropro.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου