Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει...


...την παγκόσμια οικονομία...

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» είπε ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του...
Bloomberg στο Νταβός την Τετάρτη. «Ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον».«Σε μία εποχή που πολλοί αναρωτιούνται γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις επενδύσεις, τι μήνυμα θα τους στέλνατε;», ρωτήθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη. Ο κ. Τσίπρας απάντησε κάνοντας λόγο για πολύ καλά σημάδια από την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες και για μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση το 2015.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», σημείωσε και τόνισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, κάτι που- όπως είπε- θα είναι το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε ο πρωθυπουργός. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέτασης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για αναμόρφωση των συντάξεων, ώστε να απεμπλακεί η επόμενη δόση του δανείου διάσωσης της, αναφέρει το Bloomberg.

«Η χώρα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της, προκειμένου να προχωρήσει με το πρόγραμμα διάσωσης της και να αρχίσει συζητήσεις σχετικά με τη διευκόλυνση βάρος του χρέους της, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή νωρίτερα την Τετάρτη, επίσης στο Νταβός. 

«Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αναθεώρηση σύντομα», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «θα αφήσει τον φαύλο κύκλο και θα επανέλθει σύντομα στην ανάπτυξη».






nonews news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου