Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Η «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ… ΟΙ «ΝΕΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ» ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Σε επικοινωνιακό αδιέξοδο βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα το Μέγαρο Μαξίμου, που επιχειρεί, με άλματα σκέψης και απαντήσεις κατά το δοκούν, να… βαφτίσει το κρέας ψάρι και να πείσει τους Ελληνες πολίτες ότι η προκρούστεια κλίνη στις συντάξεις, μέσω του νέου ασφαλιστικού, βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.
Γυμνή από επιχειρήματα και με την κοινωνική αντίδραση να βρίσκεται προ των πυλών, η συγκυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», επιδίδεται σε ένα μπαράζ ανεπίσημων ενημερώσεων που μόνο στόχο έχουν να πετάξουν το… μπαλάκι στην εξέδρα της παρελθοντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό πως από την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έδωσε στη δημοσιότητα την περιβόητη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, μόνο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, έχουν σπεύσει προς υπεράσπιση των επαχθών προβλέψεων του νομοσχεδίου, πολλοί κορυφαίοι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες σφυρίζουν αδιάφορα και αποφεύγουν να τοποθετηθούν, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Κουμουνδούρου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι δεδομένο πως θα κληθούν να υπερψηφίσουν διατάξεις πολύ βαρύτερες σε σύγκριση με τις ήδη γνωστές, καθώς οι πιστωτές αντιδρούν σε σειρά προβλέψεων.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό της ένδειας επιχειρημάτων, το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας και το οικοδόμημά του βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο απτά και πεντακάθαρα δεδομένα. Από τη μία, σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνείται να παίξει το ρόλο σωσιβίου για τη συγκυβέρνηση, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ανάψουν πράσινο φως σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα μετατραπεί σε… μαύρη τρύπα για μελλοντικούς και νυν συνταξιούχους.
Το όψιμο αίτημα συναίνεσης που περιέφερε «αγκαζέ» με το σχέδιο του ασφαλιστικού ο κ. Κατρούγκαλος στις συναντήσεις του με τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Ενωσης Κεντρώων (ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε ακόμα και να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας)… έπεσε στα βράχια και πλέον είναι εμφανές ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα κληθούν να… πιουν μόνοι τους το πικρό ποτήρι.
Με την πλάτη στον τοίχο, λοιπόν, Μέγαρο Μαξίμου και υπουργός Εργασίας επιχειρούν να μετατρέψουν τη νύχτα σε ημέρα, τάζουν «χρυσά κουτάλια» και αυξήσεις στις συντάξεις από το 2018 και επιδίδονται στο αγαπημένο εδώ και δώδεκα μήνες χόμπι των non papers, όπου οι αναφορές για το παρελθόν είναι πλούσιες, αλλά αντίθετα… φτωχές σε επιχειρήματα είναι οι ξεκάθαρες απαντήσεις. «Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μείωση συντάξεων κατά 20%-30%. Αυτά τα μεγέθη δεν προκύπτουν από πουθενά. Για τους σημερινούς συνταξιούχους, μέσω του “εργαλείου” της προσωπικής διαφοράς, δεν θα προκύψει καμία μείωση στις συντάξεις τους. Η πρόταση της κυβέρνησης κάνει σαφές ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους συνταξιοδοτηθούν είναι τέτοια ώστε να προστατεύουν πλήρως τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν ακόμα και αυξήσεις. Με τη σύνδεση, εξάλλου, της εθνικής σύνταξης με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για πρώτη φορά, μετά από την πενταετία ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., υπάρχει ορατή προοπτική αύξησης των συντάξεων μετά το 2018», υποστήριξε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση, σε ανεπίσημη ενημέρωση, από την οποία σαφέστατα απουσιάζουν οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, όπως η παροχή 13ης σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου