Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε την ΗΤΤΑ του! Ο λόγος στον ΠΟΥΤΙΝ...



Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο των ΗΠΑ, αναμένουμε ανατροπές και εξελίξεις στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη  Ρωσία, αφού ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου έχει τηρήσει μια φιλορωσική πολιτική και σε διάλογο που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν, συμφώνησα να εργασθούν για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. 
Η πρώτη ανατροπή ήρθε εκ στόματος του γενικού γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, πριν από τις συνομιλίες με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου τόνισε ότι η Συμμαχία ζητά διάλογο με τη Ρωσία. 
"Το μήνυμα από το ΝΑΤΟ είναι ότι θέλουμε διάλογο με τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος γείτονάς μας, η Ρωσία είναι εκεί και θα μείνει και ιδιαίτερα όταν οι εντάσεις είναι αυξημένες και ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε πολλές διαφορετικές προκλήσεις για την ασφάλεια και είναι σημαντικό να έχουμε διάλογο".
Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμιση τη βεβαιότητα του ότι ο Τραμπ "θα είναι ένας πρόεδρος που θα σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ στη Συμμαχία. Ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά είναι επίσης σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες".





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου