Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον νόμο Παππά...


Νίκος ΠαππάςΜε μια βασική αλλαγή κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αρμοδιοτήτων των τηλεοπτικών αδειών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως είχε ήδη γράψει η...
«Εφ.Συν.», η τροπολογία περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των αδειών δεν θα καθορίζεται μόνο από τον υπουργό Επικρατείας αλλά θα υπάρχει απαραιτήτως και η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του ΕΣΡ και προβλέπεται ότι ο καθορισμός των δημοπρατούμενων αδειών θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, η οποία θα είναι δεσμευτική για το αποφασίζον όργανο.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας, οπότε και αναμένεται να εκδηλωθεί ένας νέος «γύρος» αντιπαράθεσης για την προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων σε ακόμη μία προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αν και για την κυβέρνηση η αποκατάσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της, η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στη θέση της ότι αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά και δεν επανέλθουν πλήρως όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στο ΕΣΡ, δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Χαρακτηριστικό της κόντρας που έχει δημιουργηθεί είναι ότι λίγο πριν από τη σημερινή κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία σχολίασε συνέντευξη του Νίκου Παππά (ΣΚΑΪ) χαρακτηρίζοντας αμετανόητο τον υπουργό «παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την αντιπολίτευση»

Στο ίδιο ύφος, χθες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- επισήμαιναν: «Στις απάτες Παππά και τις αυταπάτες Τσίπρα εμείς δεν πρόκειται να πούμε “ναι”. Να επιστραφούν οι αρμοδιότητες που υφάρπαξε ο κ. Παππάς στο ΕΣΡ κι αυτό θα αποφασίσει τόσο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών όσο και για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια».

Όπως υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, η Ν.Δ. θα προχωρήσει στην ονοματολογία για την συγκρότηση του ΕΣΡ, αν αποσυρθεί ο νόμος. Διευκρίνιζαν ωστόσο, ότι αυτό δεν θα γίνει στην λογική «πάρε δύο εσύ, δώσε μου δύο εμένα», αλλά προτείνοντας εννέα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Πάντως, εξηγώντας την στάση που τήρησε το κόμμα της ΝΔ, στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, πηγές της Πειραιώς σημειώνουν ότι «την τελευταία φορά ψηφίσαμε "παρών" γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που δημιούργησε» και καταλήγουν: «Όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτό δεν το θέλει»...



nonws news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου