Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Κρίση! Τριπλή Απειλή για την υπό Κατάρρευση Ευρωζώνη!! Ο Ρόλος της Ελλάδας!!!


%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc
ALERT!
Ηχεί για τα καλά ο κώδωνας του κινδύνου…. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντήθηκαν σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποτρέψουν τρεις ξεχωριστές οικονομικές καταστροφές: στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.
Η κρίση του χρέους στην Ελλάδα θα μπορούσε να φουντώσει και πάλι.
Η Ευρωομάδα θα κρίνει κατά πόσον η ταραγμένη χώρα έχει καθυστερήσει από την πλευρά της τη συμφωνία ώστε να απελευθερώσει το επόμενο μέρος της βοήθειας από το πακέτο € 10.2billion (£ 8,5 δισ), η οποία είναι απαραίτητη για την επικείμενη αποπληρωμή του χρέους.
Αλλά η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις τα δύο από τα 15 προαπαιτούμενα που υποσχέθηκε και που έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από δύο μήνες.
Χωρίς την εφαρμογή των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων οι πιστωτές αρνούνται να αρχίσουν να ξεκινήσουν μια κριτική διάσωσης που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Ο Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης στο Eurasia Group, δήλωσε: «Η Γερμανία, ειδικότερα, είναι ενοχλημένη για την έλλειψη προόδου γύρω από το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα – ένα βασικό μέρος της συμφωνίας του περασμένου έτους για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ – όπου το εποπτικό συμβούλιο, δεν έχει ακόμη οριστεί».
Την ίδια στιγμή, η Ευρωομάδα τίθενται επίσης να διατάξει την Ισπανία και την Πορτογαλία, για να λάβουν μέτρα για τους προϋπολογισμούς τους, αφού οι δύο χώρες έχασαν τους στόχους για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κάτω από το τρία τοις εκατό, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
2





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου