Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)! Το Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ σε μια Μεγαλειώδη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ… Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ…
Η φτηνή οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δημιουργεί κίνδυνο για ολόκληρο το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε Γερμανός οικονομολόγος.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε 85.100 εκατομμύρια € (94.800.000.000 $) χρέους τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκε το πρόγραμμα της ενεργητικής Αγοράς, όπως ανέφερε το Bloomberg. Το πρόγραμμα περιουσιακών στοιχείων αγοράς είναι μέρος του σχεδίου ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ο ρυθμός της αγοράς τον Ιούνιο συγκρίνεται έναντι του στόχου των 80 δισ € το μήνα. Έτσι, η τράπεζα έχει άμεση επένδυση στην ευρωπαϊκή οικονομία, παρακάμπτοντας το τραπεζικό σύστημα.

Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους, ενώ τα πλεονεκτήματά του είναι αμφισβητήσιμα, είπε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας, Ernst Wolff. Και προειδοποίησε ότι η πρωτοβουλία μπορεί να οδηγήσει σε μια συνολική οικονομική κατάρρευση.

Οι αναλυτές εξηγούν ότι η πολιτική της ΕΚΤ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τις μικρές και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, μεγάλες οικονομίες όπως η Γερμανία θα επωφεληθούν από τη συνεργασία με τη ρυθμιστική αρχή, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενεργεί υπέρ των πλουσίων και ισχυρών επενδυτών.

Εκτός από εταιρικά ομόλογα, η ΕΚΤ αγοράζει κρατικά ομόλογα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες της, η τράπεζα δεν μπορεί να αγοράσει ομόλογα με απόδοση μικρότερη από ό, τι επιτόκιο καταθέσεων της τράπεζας, το οποίο είναι σήμερα -0.4 τοις εκατό.

Ωστόσο, ο Wolff σημείωσε, πως η ΕΚΤ συνήθως παραβιάζει τον κανόνα, ιδιαίτερα για την αγορά γερμανικών κρατικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τον Wolff, η ΕΚΤ απέτυχε να τονώσει το οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη, γιατί έχει επενδύσει «φθηνό χρήμα» σε εικασίες και όχι στην πραγματική οικονομία. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η τράπεζα δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του πληθωρισμού. Αντ ‘αυτού, η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης δίνει χρήματα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τους κερδοσκόπους, δημιουργώντας μια φούσκα στην χρηματοπιστωτική αγορά.
«Επί του παρόντος, υπάρχουν αυξανόμενες φυσαλίδες σε ομόλογα, μετοχές και αγορές ακινήτων. Η τάση αυτή δεν μπορεί να αντιστραφεί. Πλησιάζουμε σε μια μεγαλειώδη καταστροφή», προειδοποίησε.
Στο πλαίσιο αυτό, η οικονομική κατάρρευση είναι πιθανό να ακολουθηθεί από μια κατάρρευση ολόκληρης της ευρωπαϊκής πολιτικής ολοκλήρωσης, δήλωσε ο Wolff.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να καταρρεύσει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς μπορεί να καταρρεύσει. Το Brexit έχει ενταθεί μόνο εθνικιστικές τάσεις σε όλη την Ευρώπη. Ο κίνδυνος της κατάρρευσης είναι η τοποθέτηση»,κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου