Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας είναι ΤΩΡΑ! Δείτε γιατί...


Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τουρκία και στην πολιτικό-κοινωνική αναταραχή που περνάει η χώρα μετά την προσπάθεια για πραξικόπημα. 
Όπως έχουμε τονίσει, η χώρα μας επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην γείτονα, αλλά, επίσης, η Ελλάδα μπορεί να δει μέσω αυτών μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της. 
Γνωρίζουμε ότι ο αγωγός ΤΑΝΑΡ θα περνάει από τα γεωργιανά-τουρκικά σύνορα στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας και όσο και αν έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, είναι φανερό ότι η κατασκευή του και η έκβαση των εργασιών έχει ρίσκο, καθώς η Τουρκία "πλέει σε πελάγη αβεβαιότητας". 
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ διεμήνυσαν ότι επιθυμούν να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, διότι βλέπουν, αν και αργά, ότι η Ελλάδα αν καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες, θα αποτελέσει τον μόνο σταθερό παράγοντα στην περιοχή. 
Αυτό, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι Ρώσοι για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έρχεται να "δέσει" αρμονικά με μια ενδεχόμενη επιτυχία της χώρας μας, που πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία για να τα καταφέρει. 
Άλλωστε, σε ό,τι αφορά τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή του αγωγού, Nikolai Tokarev τόνισε ότι το επεξεργάζονται "σε περίπτωση που υπάρξουν δυσκολίες στην ομαλή πλοήγηση μέσα από τα στενά της Μαύρης Θάλασσας ". 
Από τη μια έχουμε το ρίσκο ενός έργου που σχετίζεται άμεσα με τις συνθήκες στην Τουρκία, και από την άλλη μια νέα ευκαιρία. 








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου