Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΒΟΜΒΑ Ρωσίας σε ΗΠΑ! "Η υπομονή μας τελειώνει..."


Με σφοδρότητα επιτέθηκε στις ΗΠΑ το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, λόγω της στάσης που κρατούν οι Πολιτείες στη Συρία. Τελειώνει λοιπόν η υπομονή των Ρώσων, οι οποίοι προειδοποίησαν με αυστηρό ύφος τους Αμερικάνους για τις επιλογές τους.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η Ουάσινγκτον δε θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, επιτρέποντας έτσι στους ισλαμιστές να ανασυνταχθούν και να ξεφύγουν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
«Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι η υπομονή μας δεν είναι άπειρη. Στην πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένη σχετικά με τον Μ.Άσαντ και αν είναι ή όχι υπεύθυνος», είχε δηλώσει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, πριν από μία περίπου εβδομάδα.
«Αν η υπομονή κάποιου τελειώνει, είναι η δικιά μας όχι των ΗΠΑ. Βρισκόμαστε σε πλήρη ταύτιση με τις υποχρεώσεις μας να διατηρήσουμε την εκεχειρία και να διασφαλίσουμε την εθνική συμφιλίωση στην Συρία. Η αμερικανική πλευρά έχει προβλήματα με την «αντιπολίτευση» που έχει υπό τον έλεγχο της», απάντησε ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Valery Gerasimov.
«Οι Αμερικανοί συνεργάτες μας είναι ακόμη αναποφάσιστοι σχετικά με το που υπάρχουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης και αν ανήκουν στις διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις».
Το Κρεμλίνο είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να παραδώσουν τον χάρτη με τις θέσεις των ισλαμικών δυνάμεων,  προκειμένου να μην υπάρξουν ατυχήματα κατά της διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών της ρωσικής συμμαχίας.
«Ως αποτέλεσμα οι ισλαμιστές ανασυντάσσονται και οι εντάσεις υπάρχουν και πάλι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό για πάντα. Εμείς δώσαμε στις ΗΠΑ λίστα των τρομοκρατικών στόχων εδώ και τρεις μήνες», πρόσθεσε ο Gerasimov.
«Κατά τη γνώμη τους ο βομβαρδισμός των συριακών στρατευμάτων και των πολιτών από τους τρομοκράτες είναι «ασήμαντη παραβίαση» της εκεχειρίας. Αλλά όποια ανάλογη απάντηση στους ισλαμιστές από τον συριακό Στρατό θεωρείται δυσανάλογη απάντηση εναντίον της αντιπολίτευσης».









voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου