Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ...



Κλειστές πόρτες θα βρουν στα ιδιωτικά ιατρεία από σήμερα, Τετάρτη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι (συμβεβλημένοι με το ταμείο) γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας...
τα δεδουλευμένα τους

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα συμβεβλημένα ιατρεία έχουν πλέον αγγίξει τα 134 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο: 26 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη προς του κλινικούς γιατρούς για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων, 8 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές για τις ιατρικές πράξεις, ενώ υπάρχουν ακόμη 100 εκατ. ευρώ χρέη για τους εργαστηριακούς γιατρούς.

Την ίδια ώρα εκκρεμούν, σύμφωνα με τους ιδιώτες γιατρούς, άλλα 500 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη που λιμνάζουν πριν από την ίδρυση του Οργανισμού και παράλληλα υπολείπεται η καταβολή του 10% από το 2012 έως και το 2015.

Προσθέτουν ότι χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που δεν έχει καν εισπραχθεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ζητά την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εκκαθάριση των δαπανών των γιατρών και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους από το έτος 2011. Υπενθυμίζει ότι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τους γιατρούς έχει κοινοποιήσει σειρά εξωδίκων οχλήσεων και όπως τονίζει, «παρότι λαμβάνει υποσχέσεις ότι οι γιατροί θα πληρωθούν, η διαδικασία δεν προχωρά».






nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου