Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσικός ναός του Αγίου Βλαδιμήρου στην Αλεξανδρούπολη


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στην Αγία Πετρούπολη και Κριμαία, παρέλαβε από την Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανέγερση ορθόδοξου ναού ρωσικής τεχνοτροπίας με 12 χρυσούς τρούλους, τα οποία παρέδωσε στον Μητροπολίτη Άνθιμο. Η ανέγερση του ναού θα γίνει στην περιοχή του στρατοπέδου Ζήση ή του φυτωρίου και η Ρωσία θα καλύψει όλο το κόστος των 4.000.000 ευρώ.
Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης τόνισε ότι εκτός από την αρχιτεκτονική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, ο ιερός ναός θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους Ρώσους του εξωτερικού να επισκεφθούν την πόλη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον θρησκευτικό τουρισμό.
Ο ρωσικής τεχνοτροπίας ναός ήταν το κυριότερο πολιτιστικό στοιχείο στο τμήμα της επίσκεψης στην Αγία Πετρούπολη και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και της Ένωσης Ελλήνων Συμφερούπολης, που υπεγράφη στο κτίριο της Βουλής της Δημοκρατίας, ήταν το κυριότερο πολιτιστικό στοιχείο του τμήματος στην Κριμαία.
AgiosVladimiros2
AgiosVladimiros3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου