Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

«Πόλεμος» με την Κυβέρνηση! Ή οικουμενική ή εκλογές…

ekl
Κρίσιμη είναι η κατάσταση για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει πολλά διαφορετικά ανοικτά μέτωπα, ενώ μόλις λίγους μήνες μετά τις Εθνικές εκλογές το ενδεχόμενο να στηθούν ξανά οι κάλπες είναι έντονο.
Τα θέματα που καίνε την κυβέρνηση είναι το προσφυγικό και η διαχείριση του, η αξιολόγηση των δανειστών και τα ζητήματα Εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, καθώς οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στην περιοχή, άνοιξε νέες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού.  
Το άμεσο πρόβλημα βέβαια είναι οι αγρότες, με τους οποίους ακόμα δεν έχει βρεθεί κοινή γραμμή, ενώ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Μαυρουδής Μηντσιούδης, στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, δήλωσε πως πρόκειται για «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά».
Σχετικά με την χτεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μηντσιούδης σχολίασε: «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων».
«Στη σημερινή συνάντηση η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε», συμπλήρωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής. 
«Απλά με το δικό της τρόπο και με τα δικά της νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δικό μας μέλλον» πρόσθεσε.
«Αυτό που εμείς καταλάβαμε είναι ότι δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί» εξήγησε ο κ. Μηντσιούδης.
«Μετά τη σημερινή συνάντηση μας έγινε σαφές ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στη γη μας και να καλλιεργήσουμε» επισήμανε μεταξύ άλλων το μέλος της συντονιστικής επιτροπής. 
Τα περιθώρια λοιπόν στενεύουν για τον κ. Τσίπρα, που σύντομα όπως όλα δείχνουν θα κληθεί να διαλέξει είτε οικουμενική κυβέρνηση , είτε πάλι εκλογές.



voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου