Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ… ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΠΑΪΝΤΕΝ


ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ËÏÕÊÁ ÐÁÐÁÄÇÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÁÌÅÑÉÊÁÍÏ ÁÍÔÉÐÑÏÅÄÑÏ ÔÆÏ ÌÐÁÚÍÔÅÍ  (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
Για την προσεχή Τετάρτη ορίστηκε το ραντεβού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ του Νταβός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 20 Ιανουαρίου, 1.30 μ.μ. τοπική ώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, μεταξύ άλλων, θα είναι και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο κ. Μπάιντεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει την ελληνική πλευρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς στο Νταβός αναμένεται να υπάρξει τριμερής συνάντηση όλων των βασικών πρωταγωνιστών (Ν.Αναστασιάδης, Μ.Ακιντζί, Μ.Αιντε) παρουσία του γγ του ΟΗΕ,Μπαν Κι Μουν, ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα πραγματοποιήσει, αμέσως μετά την παραμονή του στην Ελβετία, επίσημη επίσκεψη και στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός στο Νταβός αναμένεται στο διάστημα 20-22 Ιανουαρίου να συναντηθεί, επίσης, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου