Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η Τουρκία Συνεχίζει τον Προκλητικό Χαβά της… Αμανές με Σκληρές Θέσεις


ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…
Ελάχιστες εδαφικές αναπροσαρμογές και διαφοροποίηση του συστήματος των εγγυήσεων χωρίς ουσιαστικά να καταργείται, επιδιώκει η Άγκυρα. Οι διαχρονικές θέσεις της τουρκικής πλευράς στα βασικά αυτά κεφάλαια ενισχύονται με έρευνες κοινής γνώμης.
Στα χέρια του Μουσταφά Ακιντζί βρίσκονται δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στα κατεχόμενα και αναφέρονται στις τοποθετήσεις των ερωτηθέντων στις βασικές πτυχές του Κυπριακού. Οι θέσεις της τουρκικής πλευράς, όπως εκφράζονται επίσημα και παρασκηνιακά στα θέματα αυτά, καταγράφονται ως εξής:
Πρώτο, η τουρκική πλευρά θεωρεί πως από τις εδαφικές αναπροσαρμογές αλλά και την επιστροφή Ελληνοκυπρίων στο τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο θα πρέπει να επηρεασθούν όσο λιγότερο γίνεται σημερινοί χρήστες των ε/κ περιουσιών. Ο Μουσταφά Ακιντζί, προχωρεί ένα ακόμη βήμα σημειώνοντας πως σε εκείνους τους Ε/κ που θα επιστρέψουν μπορεί να δοθεί χαλίτικη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου