Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αγαπητοί Σλαβομακεδόνες



Το ...ψευτομακεδονικό Μουσείο στα Σκόπια!
Δεν καταλαβαίνω την νοοτροπία σας να θέλετε να παρουσιάζεστε ως μοναδικοί και αποκλειστικοί
Μακεδόνες .
¨Όταν οι πρόγονοι σας κατέβηκαν στην συνολική Μακεδονία μετά το 6ο μ.Χ. αιώνα όπως παραδέχθηκε ό Κύρο Γκλιγκόρωφ και μαζί ο τότε υπουργός των Εξωτερικών της FYROM ( μου διαφεύγει το επίθετο του ) δεν βρήκαν εκεί κατοίκους ; ακατοίκητη ήταν ; εξαφανίσθηκαν ; τους έδιωξαν ή τους έσφαξαν οι ομοεθνείς σας ;
Εγώ φυσικά δεν πιστεύω κάτι τέτοιο . Το λογικό είναι ότι συγχωνεύτηκαν και με εσάς και με τους ¨Ελληνες ( Μακεδόνες κλπ ) που άρχισαν να ανεβαίνουν μετά τις κατακτήσεις του Μ.Αλεξάνδρου .
Κακώς αποκαλείται την Ελλ. Μακεδονία Αιγιακή δηλ. όχι Ελληνική .¨Ετσι δημιουργείτε αντιπαλότητα με όλους τους ¨Ελληνες και όχι μόνο με τους Ελληνομακεδόνες .
¨Ενας ερασιτέχνης ιστορικός ( Δ. Λιθοξόου ) που επικαλείσθε γράφει ότι εκτός από τους Σλαβομακεδόνες και τους Μουσουλμάνους υπήρχαν μόνο λίγοι Ελληνες άρα οι Σλαβομακεδόνες είναι οι μόνοι γνήσιοι Μακεδόνες!
 Και καλά Βούλγαροι δεν υπήρχαν στην Μακεδονία; 
Αυτοί οι Εξαρχικοί –οπαδοί της Βουλγαρικής Εξαρχίας τι ήταν ; Ούτε βλέπω τις αναλύσεις του να συμφωνούν με αυτές της απογραφής του Τούρκου Χιλμί πασά .
Αγαπητοί μου όταν κάνεις λάθος στην αρχή του δρόμου ΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ είναι λάθος . 
Δεν μας λέγει το 38,5 % των Μουσουλμάνων τι εθνικότητας ήταν και τι γλώσσα μιλούσε ; 
Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι εκατομμύρια Τούρκοι ήρθαν από την Ανατολή και εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία ;
Ασχετο αν το Ελληνικό Κράτος με την ανταλλαγή πληθυσμών τους << χάρισε στην Τουρκία >> .
Και στην FYROM υπάρχουν ¨Ελληνες αλλά δεν άκουσα ποτέ τις Ελλ. Κυβερνήσεις να θέτουν θέμα Ελλ. μειονότητας και γλώσσας .
Είστε σίγουροι ότι όλοι οι Σλαβόφωνοι της Ελλάδας είναι Σλαβικής εθνικότητας και πίστης ; και εάν συμβαίνει αυτό γιατί το Ουράνιο Τόξο παίρνει ελάχιστες ψήφους αυτών, όταν λέτε ότι είστε 200.000 άτομα ;
 Μη μου πείτε για τρομοκρατία κλπ γιατί αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές .
Οταν υπήρχαν αυτά η κατά 90/% κομμουνιστική ΕΔΑ έπαιρνε 15 % τώρα το απόλυτα ελεύθερο ΚΚΕ παίρνει γύρο στο 5 % .
Φίλοι μου οι μειονότητες αναγνωρίζονται βάσει ειδικών συμφωνιών και για ειδικούς λόγους .
Στην Συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίσθηκε χριστιανική μειονότητα στην Κων/πολη –Ίμβρο-Τένεδο και δεν ανταλλάχθηκε διότι η ακίνητη και κινητή περιουσία της ήταν τεράστια που το Τουρκικό κράτος αδυνατούσε να την αποζημιώσει . Ο δε αριθμός της ξεπερνούσε τις 390000 χιλ. άτομα σύμφωνα με τον ξένο επιδιαιτητή.
Σήμερα έχουν απομείνει περί τα 1800 με Ελλ. συνείδηση και περί τα 6500 με Τουρκική . Είμαστε Τούρκοι χριστιανοί .
Προς εξισορρόπηση δε παρέμειναν οι Μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης
Στις ΗΠΑ κατοικούν περί τις 200 εθνότητες αλλά η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμιά ως μειονότητα!
Δεν σας προβληματίζει αυτό το γεγονός ;
Κατ’ αρχήν η αρχαία Μακεδονία δεν ταυτιζόταν με την σημερινή ήτοι περιλάμβανε την Ελληνική και ένα μέρος της FYROM που δεν ξεπερνούσε το 20% αυτής .
Λέτε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν ¨Ελληνες και ότι η διάλεκτος τους δεν ήταν Ελληνική αλλά παραπλήσια προς την Ιλλυρική . 
Όμως αγνοείτε ότι η Ιλλυρική ήταν μία από τις πρωτοελληνικές διαλέκτους παραπλήσια με την Δωρική ( που ομιλείτο μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο ) και βέβαια με τις άλλες Αιολική κλπ,
Αγνοείτε επίσης ότι ο γλωσσολόγος Ιάκωβος Θωμόπουλος μετάφρασε τις επιγραφές των Ετεοκρητών ( αρχαίου λαού που κατοικούσε στα Νότια της Κρήτης ) χρησιμοποιώντας την Ιλλυρική.
Από αυτό αλλά και άλλα στοιχεία ο διάσημος ανθρωπολόγος ¨Αρης Πουλιανός και άλλοι δέχονται ότι ¨Ελληνες και Αλβανοί έχομε κοινή καταγωγή.
Ο Ηρόδοτος αλλά και άλλοι ιστορικοί ( Τίτος Λύβιος , Στράβων κλπ ) κατατάσσουν την αρχαία Μακεδονική παραπλήσια προς την Ιλλυρική και τους τότε Μακεδόνες στους Δωριείς πως είναι δυνατόν οι Σλάβοι του μετά τον 6ο μ.Χ αιώνα να ταυτίζονται με τους Δωριείς ;
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και πληθώρα διάσημων σύγχρονων ξένων μελετητών όπως Stourts ,Hamond κλπ.
Ιδίως δε ο Otto Abel που κατατάσσει την αρχαία Μακεδονική στις Βόρειες Δωρικές διαλέκτους .
Σιγά-σιγά δε επικράτησε μια κοινή Αρχαία Ελλ. Γλώσσα .
¨Αραγε τα Μ. Μ..Ε . δεν μετέδωσαν την επιστολή 350 καθηγητών Πανεπιστημίου , από όλη την Υφήλιο ,ότι η αρχαία Μακεδονία , αρχαίοι Μακεδόνες . ο Φίλλιπος και ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ¨Ελληνες ελάμβαναν δε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες όπου συμμετείχαν μόνο Ελληνες.
Το επιχείρημα σας ότι οι τάφοι της Βεργίνας ήταν βασιλικοί ( που είχαν ασπασθεί την Ελλ. γραμματεία ) και αυτός είναι ο λόγος που είναι Ελληνικοί δεν στέκει διότι οι τάφοι της αγοράς της Πέλλας του 5ου μ.Χ. αιώνα , απλών πολιτών , είναι και αυτοί στην Ελλ. γλώσσα .
Δεν έχετε πάει να τους δείτε άραγε ;
Η σημερινή γλώσσα σας όσο κι’ αν βγάζετε Βουλγαρικά στοιχεία είναι Βουλγαρική διάλεκτος , έχει βέβαια σε μερικές λέξεις και φράσεις και Ελληνικές και άλλες ρίζες όπως όλες οι γλώσσες .
Επ’ αυτού έχω ιδία αντίληψη , διαβάστε την .
Τον χειμώνα του 1965 ευρισκόμενος σε εστιατόριο της στάσης Ευζώνων Θεσ-νίκης ήρθε ένας Σλαβομακεδόνας της FYROM να αγοράσει κρασί μαζί με την Ελληνίδα πεθερά του . Ο εστιάτορας προσπάθησε να συνεννοηθεί με αυτόν στην Σερβική γλώσσα και δεν τα κατάφερε . Φώναξε τότε τον νεαρό μάγειρα λέγοντας του << Γιώργο , έλα εσύ να συνεννοηθείς που ξέρεις Βουλγάρικα >> . Συνεννοήθηκαν μια χαρά . Όταν δε έφυγαν οι αγοραστές γύρισε και είπε στον μάγειρα . << Είδες Γιώργο πιο πολύ μοιάζουν με τα Βουλγάρικα τα Σλαβομακεδόνικα >> .
Ο δε Κύρο Γκλιγκόρωφ είπε στην Ελλ. τηλεόραση δέχθηκε ότι οι Σλάβοι κατέβηκαν στην Μακεδονία τον 6ο μ.Χ. αιώνα .Απευθυνόμενος δε στον Ελληνα δημοσιογράφο είπε << δικός σας ό Φίλιππος δικός σας και ο Μ. Αλέξανδρος , είμαστε Σλάβοι , αλλά η πατρίδα μας είναι η Μακεδονία >> .
Δυστυχώς οι μικροκομματικές φαγωμάρες μας δεν το δέχτηκαν και ο παραπάνω ζητούσε μετά το σκέτο Μακεδονία . Για να κάνω όμως και τον συνήγορο του διαβόλου , εσείς δεν δέχεσθε ότι η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική !!! και την ονομάζετε << Αιγιακή >> . Είναι μοιραίο όταν θέλετε να αποσπάσετε κομμάτι της Ελλάδας με πανάρχαια Ελληνική ιστορία , να δημιουργηθούν αμυντικά αντανακλαστικά , δηλ. όταν φύγει το όνομα Μακεδονία και παράγωγα του εξασφαλίζεται η Ελλάδα από αλυτρωτισμούς σας .
Για το Φίλιππο και Μ. Αλέξανδρο θα αναφέρω 3 μόνο στοιχεία .
1ο Γράφετε ότι ο Μ. Αλέξανδρος δεν μιλούσε στην αρχή Ελληνικά αλλά τον έμαθε ο Αριστοτέλης . Καλά ο κατακτητής μαθαίνει την γλώσσα των κατακτημένων ή οι κατακτημένοι την γλώσσα την θρησκεία κλπ του κατακτητή ;
2ο Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο προπάππους του Μ. Αλεξάνδρου , Αλέξανδρος ο Α , στην μάχη των Πλατεών , ενώ ήταν αιχμάλωτος τον Περσών , κατάφερε και πέρασε στους ¨Ελληνες πολύτιμες στρατιωτικές πληροφορίες , διότι όπως είπε << είμαι και εγώ ¨Ελληνας και μάλιστα από παλιά γενιά και δεν θα ήθελα να δω την Ελλάδα υπόδουλη >> .
3ο Μετά την μάχη του Γρανικού ο Μ Αλέξανδρος έστειλε στην Αθήνα 300 ασπίδες στις οποίες έγραψε πάνω του << Αλέξανδρος ο Φιλίππου και Οι ¨Ελληνες πλην Λακεδαιμονίων >> . Και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι εάν οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Ελληνες θα έγραφε << Αλέξανδρος ο Φιλίππου , οι Μακεδόνες και οι Ελληνες κλπ >> Εσείς γιατί δεν Θέλετε να το καταλάβετε ;
Αγαπητοί Σλαβομακεδόνες
Σήμερα λογίζεται Μακεδονία όλη η λεκάνη απορροής του Αξιού .Επομένως γεωγραφικά υπάρχουν 4 Μακεδονίες . Τα ποσοστά τα αφήνω σε σας . Οποιαδήποτε από αυτές θέλει να ονομάζεται σκέτα Μακεδονία αυτομάτως δημιουργεί πρόβλημα στις άλλες 3 .
Γνωρίζομε ότι τα άλλα κράτη γύρω έχουν εδαφικές βλέψεις πάνω σας και μόνο η Ελλάδα δεν έχει.
Μήπως μακροπρόθεσμα θα αποβεί μοιραίο το να μην έχετε καλές σχέσεις με την Ελλάδα ; 
 Αγαπητοί Σλαβομακεδόνες
Αφού κακώς δεν συμφωνήσαμε όλοι στο Σλαβομακεδονία ας συμφωνήσομε στο Βόρεια Μακεδονία .
Μη ρίχνετε νερό στον μύλο του κάθε έξαλλου ,οι εποχές του μίσους και των πολέμων πέρασαν .
Μη ξεχνάτε ότι και οι Βούλγαροι , για να έχουν έξοδο στην Μεσόγειο κατέλαβαν στρατιωτικά την Ελλ. Μακεδονία και τι κατόρθωσαν , τίποτα .
Σήμερα με την ειρήνη την μετριοπάθεια και την φιλία τους δώσαμε άλλες 3 μεθοριακές διαβάσεις και δεν έχουν κανένα πρόβλημα για πρόσβαση στην Μεσόγειο . Ας μην παίζομε το παιχνίδι κάποιων του διαίρει και βασίλευε .
Είμαστε και θα είμαστε αιωνίως γείτονες , γιατί να μην είμαστε με κοινά συμφέροντα όπως και με την Βουλγαρία στο κοινό τραπέζι της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης ;

Μάριος Κοράλης







taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου