Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα για την κυβέρνηση...




 Σε άρθρο του, ο αρθρογράφος του BBC, Jontly Bloom, κάνει λόγο για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα μας μέχρι να υπογράψει το τρίτο πακέτο διάσωσης, και αναρωτιέται αν βρίσκεται πραγματικά η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η γραφειοκρατία και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, στάθηκαν εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου, για αύξηση των εσόδων της Ελλάδας από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντί να βάλει στα ταμεία της 50 δις. που ήταν ο αρχικός στόχος, έχει βάλει μόλις μερικά δις.
Πάντως όπως αναφέρει, η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το νέο πακέτο διάσωσης που έλαβε. Αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς η Ελλάδα δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων, με αποτέλεσμα να είναι εκτός στόχου.
Τέλος, επισημαίνει ότι εν όψει των νέων μέτρων του ασφαλιστικού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν από την Ελληνική Βουλή. Κάτι τέτοιο όμως θα φέρει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου