Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Νέο χτύπημα Πούτιν σε Τουρκία...



 poutinturk

Οι Κούρδοι του YPG είναι στενοί σύμμαχοι των Κούρδων του PKK που πολεμούν στην ΝΑ Τουρκία.
Το σφυροκόπημα των θέσεων των Κούρδων σύμφωνα με το voicenews.gr ξεκίνησε χθες βράδυ στις 19:30 τοπική ώρα Δαμασκού χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση.
Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Tall Abyad από το ISIS τον περασμένο Ιούλιο μετά από μαζική αντεπίθεση που ξεκίνησε από το Κομπάνι.
Tαυτόχρονα ο Mahmut Ghazi Tatar, ισλαμιστής αιχμάλωτος από το ISIS σε ανάκριση του την οποία το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα αποκάλυψε τους δεσμούς της ISIS με την Τουρκία.
Ο 24χρονος Mahmut Ghazi στρατολογήθηκε στο ISIS από την τουρκική πόλη Adıyaman.
Αυτός μαζί με 27 άλλους Τούρκους πέρασε τα σύνορα με τη Συρία με βοήθεια (από την τουρκική κυβέρνηση) για να καταταχθεί στους ισλαμιστές του ISIS.
tromokratiko xtypima2
"Αφού περάσαμε τα σύνορα μετακινηθήκαμε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης 5 χλμ από τα σύνορα. Λάβαμε στρατιωτική εκπαίδευση και θρησκευτική κατήχηση. Πριν την αρχή της εκπαίδευσης καθένας από μας ρωτήθηκε αν θέλουμε να γίνουμε «μάρτυρες» (βομβιστής αυτοκτονίας). Αρνήθηκα.
tromokratiko xtypima3
Αυτοί που συμφώνησαν μέσα σε έξι μήνες έλαβαν θρησκευτική εκπαίδευση. Από τη στιγμή που αρνήθηκα, η μόρφωση μου και η εκπαίδευση μου διήρκησε 70 ημέρες. Διδαχθήκαμε από τουρκικά βιβλία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, λίγοι άνθρωποι από την Τουρκία ήρθαν να μας ελέγξουν. Δεν είχαν γένια και δεν ήταν μέλη του ISIS» είπε Mahmut Tatar.
tromokratiko xtypima4
«Αυτοί που έλαβαν εκπαίδευση, τα 27 μέλη που ήταν όλοι Τούρκοι στάλθηκαν στην πόλη Tel Abaid όπου ζούσαν σε σπίτια και η εκπαίδευση τους συνεχίστηκε εκεί. Τα ονόματα τους κρατήθηκαν μυστικά και δεν τους επιτράπηκε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους για έξι μήνες.
tromokratiko xtypima5
Μόλις ειδοποιηθήκαμε για την παρουσία Κούρδων στρατιωτών από άλλα μέλη του ISIS, εγώ με 12 ακόμα μέλη, τρέξαμε μακριά από το Tal Abaid.
Κρυφτήκαμε σε κοντινό χωριό. Το επόμενο πρωινό προσπάθησα να ξεφύγω αλλά πιάστηκα αιχμάλωτος".
tromokratiko xtypima6 tromokratiko xtypima end Δείτε το Βίντεο












voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου