Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

wallet



 Σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor's, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στάσης πληρωμών για το 2016. Σε αυτό, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, φαίνεται να συμβάλλει το γεγονός της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στην χώρα, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας. Η Standard & Poor's, συνεχίζει λέγοντας ότι η αδυναμία της κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης. 
Σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου Φρανκ Τζιλ "Η ανάγκη της κυβέρνησης να εφαρμόσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων περικοπών σε συντάξεις και επιδόματα μαζί με ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθετες περικοπές δαπανών, αυξάνουν την πιθανότητα ακόμα ενός γύρου πολιτικής αστάθειας στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η πρώτη αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος από τον ESM έχει καθυστερήσει για Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2016. Εξέλιξη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος, επαναφέροντας τον κίνδυνο μίας νέας στάσης πληρωμών"

Η έκθεση αναφέρει ότι η "Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση CCC+ της Ελλάδας αντικατοπτρίζει την σχεδόν απόλυτη εξάρτηση της ελληνικής κυβέρνησης σε ευνοϊκές επιχειρηματικές, χρηματοοικονομικές και οικονομικές συνθήκες για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις το επόμενο 12μηνο".

Αυτό το οποίο επισημαίνει τελικώς η S&P είναι ότι ακολουθεί ένα δίμηνο φωτιά για την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη δημιουργώντας έτσι σκηνικό πολιτικής αποσταθεροποίησης, αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται δηλώσεις επί του θέματος.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου