Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εμπλοκή με τους θεσμούς! Πανικός!

thesmoi



Σε συνέχεια του άρθρου του voicenews.gr με τίτλο "Οι δανειστές επιμένουν σε μειώσεις συντάξεων παρά τα ισοδύναμα", η κυβέρνηση φαίνεται πως επιμένει στην διαπραγμάτευση των προτάσεων των θεσμών, δίχως όμως να σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται νέο εμπόδιο για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του 1 δισ. ευρώ καθώς, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων και της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, που εάν συνδυαστούν με τον "τοίχο" του ασφαλιστικού, δημιουργούν ένα "εκρηκτικό" κλίμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη, αναφέροντας ότι η συμφωνία βρίσκεται προ των πηλών, με το κλείσιμό της να αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν έρχονται μονάχα από την Ευρώπη, αλλά και από το εσωτερικό του κόμματος, με την κυβερνητική πλειοψηφία να γίνεται όλο και πιο αδύναμη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε σε σημερινή του δήλωση ότι, δεν πρόκειται να ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με ξένο μάνατζμεντ, αλλά και τα προτεινόμενα μέτρα για τα κόκκινα δάνεια.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου