Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το πιο ισχυρό όπλο στη γη στα χέρια της Βόρειας Κορέας;


h-bomb_explosion
Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει μια βόμβα υδρογόνου και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει μαζί με πυρηνικές κεφαλές για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.
«Καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη πυρηνική δύναμη ικανή να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας με πανίσχυρη πυρηνική ενέργεια και χτυπήματα υδρογόνου», φέρεται να είπε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Ειδήσεων. Ανέφερε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα «πρέπει να συνεχίσει με την ενεργή ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας».
Η δήλωση έρχεται καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν σε περιοδεία επιθεώρησης όπλων σε αναβαθμισμένο εργοστάσιο στην Πιονγκγιάνγκ την Πέμπτη, σύμφωνα με το TASS που επικαλέστηκε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η χώρα έχει στην πραγματικότητα σχεδιάσει και κατασκευάσει μια βόμβα υδρογόνου.
Πράγματι, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και ειδικοί, λένε ότι η Βόρεια Κορέα είναι απίθανο να έχει αρκετή επιστημονική τεχνογνωσία για να σχεδιάσει μια H-bomb.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία ότι η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει μια βόμβα υδρογόνου», είπε ένας αξιωματούχος από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Δεν πιστεύουμε ότι η Βόρεια Κορέα, η οποία δεν κατόρθωσε να συρρικνώσει πυρηνικές βόμβες, έχει την τεχνολογία για να παράγει H-bomb».
Μια βόμβα υδρογόνου είναι ένα πυρηνικό όπλο μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιεί ενέργεια από μια αρχική πυρηνική έκρηξη για να πυροδοτήσει μια δεύτερη πυρηνική σύντηξη και είναι μακράν το πιο ισχυρό όπλο στη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου