Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΗ και ΗΠΑ… Παίζουν Ρόλο οι Πολίτες στην Εξωτερική Πολιτική;… Δημοσκόπηση με «Τραγικές» Διαπιστώσεις


ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη για το Sputnik, από τη βρετανική εταιρεία Populus, το 56% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ συμφωνούν ότι ο μέσος άνθρωπος δεν έχει καμία επιρροή στις αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική των χωρών τους.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 57 τοις εκατό των ερωτηθέντων στη Δυτική Ευρώπη και το 60 τοις εκατό στην Ανατολική Ευρώπη δεν είχαν καμία επίδραση στην εξωτερική πολιτική της χώρας τους, ενώ το 35 τοις εκατό και 36 τοις εκατό, αντίστοιχα πίστευαν ότι πραγματοποιήθηκε κάποια ή πολύ μόχλευση.
Απαντώντας στην ερώτηση, «Τι αντίκτυπο έχει ο μέσος άνθρωπος στη χώρα σας σχετικά με την εξωτερική πολιτική;» αποκάλυψε ότι το 60% των ερωτηθέντων στην Ανατολική Ευρώπη και το 57% στη Δυτική Ευρώπη, νομίζει πως η κοινή γνώμη δεν επηρεάζει τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής. Κατά μέσο όρο, μόνο το 5% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη πιστεύουν ότι η γνώμη τους μετράει στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής.
Οι Βούλγαροι είναι οι λιγότεροι αισιόδοξοι, με το 83 τοις εκατό να λένε ότι δεν είχαν λόγο στις εξωτερικές σχέσεις της χώρα. Ακολουθεί η Γερμανία (65%) και η Πολωνία (63%). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι σκεπτικιστές σχετικά με επιρροή στην εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχονται στο 55 τοις εκατό, ενώ στην Τσεχική Δημοκρατία στο 46 τοις εκατό.
Οι ερωτηθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να χωρίζονται για το βαθμό της μόχλευσης που είχαν πάνω στην κυβέρνηση των ΗΠΑ όσον αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις. Σαράντα ένα τοις εκατό είπαν ότι πίστευαν ότι δεν είχαν πει κάτι για το θέμα, ενώ το 38 τοις εκατό είπαν ότι είχαν μικρή επιρροή. Περαιτέρω 14 τοις εκατό που περιγράφεται επιρροή τους στις ΗΠΑ Εξωτερικών Υποθέσεων ως σημαντική.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου, με 1.000 άτομα να συμμετέχουν στη δημοσκόπηση σε καθεμία από τις οκτώ χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία Τσεχική Δημοκρατία).




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου