Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα για τις ΗΠΑ που όλοι κρύβουν...

vasisouda



Εντάσεις έχει προκαλέσει το ΝΑΤΟ, ύστερα από την πρόσφατη υπονόμευση της Ελλάδας μέσα από την δήλωση του γενικού γραμματέα, Jens Stoltenberg, σχετικά με τις ελευθερίες της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Η συγκεκριμένη δήλωση είναι τουλάχιστον γέλια, εάν κανείς αναλογιστεί την θέμα με την βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδα της Κρήτης, με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς εδώ και αρκετό καιρό.
Πιο αναλυτικά, η βάση της Σούδας αποτελεί μια μεγάλη έκταση γης στην Κρήτη, συνολικής αξίας €200-300 δισ., την οποία εκμεταλλεύεται το ΝΑΤΟ εδώ και 64 χρόνια δίχως να έχει αποδώσει τίποτα προς το ελληνικό δημόσιο.
Η άνωθεν βάση είναι μια από τις μεγαλύτερες του ΝΑΤΟ, καθώς η γεωστρατηγική της θέση είναι υψίστης σημασίας για τις αποστολές στην Μ. Ανατολή, την Μεσόγειο και την Αφρική, της οποίας η εκμετάλλευση έχει περάσει στα χέρια της διεθνούς σημασίας, με την Ελλάδα από την μία πλευρά να μην έχει άμεσα δικαιώματα στην περιοχή και από την άλλη να μην λαμβάνει κάποια είδους αποζημίωση για την παραχώρησή της.
Αυτή η περίπτωση αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των εκτεταμένων υποχρεώσεων της Ελλάδας, για τα σχεδόν μηδενικά δικαιώματα που λαμβάνει.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου