Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑ ΠΩΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ PSI


ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2
Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο με αποτέλεσμα να βρίσκονται κυριολεκτικά σε άθλια οικονομική κατάσταση.
Ενώ από σήμερα οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τα σπασμένα, αφού τα ταμεία ξεκίνησαν τις κατασχέσεις
ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων είχαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων υπό ελληνικό και ξένο δίκαιο (το λεγόμενο PSI) με αποτέλεσμα να βρίσκονται κυριολεκτικά σε άθλια οικονομική κατάσταση. Το PSI είναι το τελειότερο Έγκλημα Πολέμου στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Παπαδήμος και Βενιζέλος κυριολεκτικά κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους (το 2012) και άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του δημοσίου χρέους που τώρα όλοι πια παραδέχονται ότι δεν είναι βιώσιμο…
H κατηγορηματική παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται «κούρεμα» αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη ότι το πολυδιαφημισμένο «κούρεμα» του 2012 στα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν ιδιώτες (PSI) ήταν πλήρως αποτυχημένο. Το χειρότερο, όμως, για τους Έλληνες πολίτες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ανυποψίαστους μικροομολογιούχους που είχαν εμπιστευτεί το Ελληνικό Δημόσιο και βρέθηκαν να χάνουν το 53,5% των οικονομιών τους, είναι ότι η θυσία τους έπεσε στο κενό. Γι’ αυτό και τώρα η λύση στο μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να είναι δραστική και να μην κινείται στην αποτυχημένη λογική του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου