Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας – Η αλήθεια αποκαλύπτεται…


us_missile_interceptor
Η Ουάσιγκτον αναπτύσσει ένα παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής επί της Ρωσίας, υποστήριξε ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ Alexander Grushko.
«Δυστυχώς, η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πραγματικά παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας πήγε χαμένη. Αυτό το σύστημα δεν θα βασιζόταν σε μια συγκεκριμένη συμμαχία, αντίθετα θα προστάτευε αποτελεσματικά ενάντια στις πραγματικές πυραυλικές απειλές, όχι τις φανταστικές. Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να το συνεχίσει αυτό κυρίως για ιδεολογικούς λόγους», δήλωσε στο Rossiya-24 TV.
Ο Grushko ανέφερε επίσης μια πρόσφατη άσκηση πυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες ήταν επιφορτισμένοι με την αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου, καθώς και αριθμό πυραύλων cruise.
Αυτό το σενάριο δείχνει ότι «το σύστημα που βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέλιξη δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη πυρηνική απειλή από το Ιράν», σημείωσε.
«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα αναπτύσσουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τη στρατιωτική υπεροχή από τη Ρωσία».
Μια απλή ματιά στην αρχιτεκτονική του παγκόσμιου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό μέρος με βάσεις στην Πολωνία και τη Ρουμανία, εκθέτει τον πραγματικό σκοπό. Ειδικά αν ληφθούν επίσης υπόψη, η στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ και η απόφαση του Πενταγώνου να τοποθετήσει στρατιωτικό υλικό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου