Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Το λένε και το ξαναλένε, άρα υπάρχει και «φωτιά» εκτός από καπνό… (βίντεο)


gerovasili_olga1
Ολ. Γεροβασίλη: «Κανένας πολίτης δεν θα χάσει το σπίτι του»
«Με κοινωνική ευαισθησία θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των κόκκινων δανείων» ώστε κανένας πολίτης να μην χάσει το σπίτι του δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμώντας ότι η λύση τελικά θα είναι πολιτική. Πληροφόρησε επίσης ότι η κυβέρνηση μελετά τη δημιουργία ενός ευέλικτου φορέα που θα κάνει το διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν το δάνειο τους και σε όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Κατά το παρελθόν, οι τράπεζες υπερδανειοδότησαν τους Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι η νοσηρότητα των προηγούμενων ετών που ξεσπάει τα χρόνια της κρίσης σε αδύναμους πολίτες. Υπήρξαν δάνεια που ήταν παραπάνω από την ικανότητα πληρωμής.
Η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε ότι υπάρχουν «καθυστερήσεις» σε ζητήματα που γίνεται διαπραγμάτευση, αλλά σε ζητήματα άμεσης ανάγκης όπως π.χ. τα επιδόματα πρέπει να τίθενται σε προτεραιότητα.
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα κατατεθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό όλα όσα ακούγονται μέχρι στιγμής αποτελούν προσωπικές απόψεις είπε η υπουργός διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα γίνουν μειώσεις σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με παράλληλη προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Τόνισε επίσης ότι «μιλάμε για δικαιότερο όχι για δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», γιατί με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων κατασπαταλήθηκαν τα χρήματα του ασφαλιστικού.
«Δεν έχουμε πει κανένα ψέμα στον ελληνικό λαό» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση που κατέληξε σε ένα σκληρό δίλημμα. «Καλούμαστε να μην χάσουμε το στόχο ακόμα και αν κάναμε τακτική υποχώρηση».
Εγκληματική η έλλειψη αγροτικής τράπεζας
«Το κυβερνητικό σχήμα δεν έχει συμπληρώσει δύο μήνες. Το διάστημα δεν είναι μεγάλο αναλογικά με την κρισιμότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα» είπε διευκρινίζοντας ότι όλα συζητούνται μέσα στο Νοέμβρη.
«Η φορολόγηση των αγροτών θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και χωρίς τη συμφωνία με τους δανειστές» εξήγησε η υπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να διαχωριστεί ο κατ’ επάγγελμα αγρότης. Περίπου το 85% των αγροτών φορολογούνται για εισόδημα 5.000 το χρόνο σημείωσε η κ. Γεροβασίλη εξηγώντας παράλληλα ότι είναι «εγκληματικό ότι δεν έχουμε αγροτική τράπεζα». Παράλληλα εξήγησε η υπουργός ότι την ανυπαρξία της σήμερα πληρώνουν οι αγρότες.
Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι είναι άδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να τον αλλάξει. Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι αναζητούνται ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση και μέχρι τη Δευτέρα το θέμα θα έχει λήξει δήλωσε η υπουργός.
Κλείνοντας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί με βάση την ελπίδα, αν δηλαδή θα καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου