Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ηλεκτρονικά κατασχετήρια, η νέα "μόδα" στις κατασχέσεις ακινήτων

ilekkata
Πολυψήφιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν το νέο ηλεκτρονικό κατασχετήριο.
Στο στόχαστρο του νέου κατασχετήριου φαίνεται πως έχουν μπει 147.000 οφειλέτες, με χρέη άνω των 5.000 ευρώ και δίχως κάποιου είδους ρύθμιση, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να ανησυχούν και όσοι έχουν προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, αλλά τα χρέη τους ξεπερνάνε τα 200.000 ευρώ.
Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι η εξοικονόμηση συνολικά 2,2 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του 2016, με σκοπό την κατάθεση μιας νέας πρότασης στους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν μικρότερες περικοπές στις συντάξεις.
Με σκοπό την επίτευξη του άνωθεν στόχου το ΚΕΑΟ πρόκειται να προβεί στις εξής κινήσεις, για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.
Συγκεκριμένα τα νέα "όπλα" του ΚΕΑΟ είναι τα εξής: 
1. Εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, με βάση την υπάρχουσα διαδικασία που εφαρμόζεται από τις Δ.Ο.Υ.
2. Διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), με σκοπό την άντληση στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών
3.Συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρειες, αρμόδια Υπουργεία κλπ.) για έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας επιχειρήσεων που δημιουργούν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές.
4. Εφαρμογή του Συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου (Risk Analysis), το οποίο θα επεξεργάζεται δεδομένα από το ΟΠΣ-ΙΚΑ και θα υποστηρίζει το ΚΕΑΟ στην ανάλυση των προφίλ οφειλετών, στον εντοπισμό των περιπτώσεων παραβατικότητας, στον διαχωρισμό των άμεσα εισπράξιμων οφειλών, στην καθοδήγηση των Υπηρεσιών των Κ.Ε.Α.Ο. στη λήψη κατάλληλων εισπρακτικών μέτρων κλπ.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου