Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

5 ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ


ΒΟΜΒΑ 1
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΤΗΣ ΕΡΓΟ… ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Από το περιβόητο πολυνομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος, προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους θα είναι τεράστιες. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι η δημόσια διαβούλευση που υποτίθεται ότι προηγήθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία αστεία διαδικασία και προχωρούμε στην ουσία. Από το περιεχόμενο των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Οπως άλλωστε έχει συμβεί με όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης και του σκληρού Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι, κατά κύριο λόγο, οι μη έχοντες, οι ασθενείς οικονομικά τάξεις. Αυτούς θα κυνηγούν τα γεράκια της αγοράς στα οποία θα πωληθούν τα στεγαστικά δάνεια, αυτοί θα πληρώσουν τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς. Και, βεβαίως, είναι οι νησιώτες αυτοί που θα πρέπει να πληρώσουν τις μεγάλες ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που φέρνει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 23%. Οπως επίσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιβαρύνονται περισσότερο από πριν, με την κατάργηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια και την για πρώτη φορά φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων.
Η βαριά φορολογία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι φανερό ότι αποδιαλύει την οικονομία, καταδικάζοντας τη χώρα σε συνεχή ύφεση, αλλά και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αντί να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές των κρατικών δαπανών, βρίσκοντας από εκεί τα χρήματα για τα ισοδύναμα που χρειάζονται ώστε να μην εφαρμοστούν συγκεκριμένα επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιλέγει τη λύση της βαριάς φορολογίας. Με τον τρόπο αυτό όμως επιδεινώνει την κατάσταση της οικονομίας, καταστρέφει την παραγωγική μηχανή και πλήττει βάναυσα την ελληνική οικογένεια. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου