Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ: Ο Πούτιν παίρνει την Μ. Ανατολή! Οι ΗΠΑ στο περιθώριο...

putin condoleeza
Άρθρο της Condoleeza Rice και του Robert M. Gatesμε τίτλο "Countering Putin", ασχολείται με την Ρωσία και αναφέρει πως η πολεμική εμπλοκή στη Συρία προωθεί τα ρωσικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Τη Ρωσία δεν την ενδιαφέρει ούτε ο ISIS, ούτε η σταθεροποίηση της Συρίας, ούτε ο Άσαντ. Μόλις τελειώσει αυτή η επιχείρηση, η Ρωσία θα προωθήσει πρόταση ειρήνης με βάση τα συμφέροντά της. Μέσα σε αυτά θα είναι και η στρατιωτική βάση στο Ταρτούς.
Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν πως ορισμός της επιτυχίας για τη Ρωσία είναι διαφορετικός με εκείνο των ΗΠΑ. Για τους Ρώσους αρκεί να ελέγχουν ένα τμήμα της Συρίας αλλά ταυτοχρόνως να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο για οποιοδήποτε άλλον να κυβερνήσει την υπόλοιπη χώρα.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν καλύτερη στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων προκειμένου να πετύχουν μια πολιτική λύση αποδεκτή και από τους συμμάχους για τη Συρία και αυτό προϋποθέτει την εμπέδωση των σχέσεων με την Τουρκία. Και τέλος θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων από τις παράλληλες στρατιωτικές επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ρωσίας στη Συρία, καταλήγουν οι συντάκτες.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου