Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς το CNN διογκώνει τον «ρωσικό κίνδυνο» στους ουρανούς της Συρίας (βίντεο)


russian-footage-afp
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Η κύρια παραλλαγή του συγκεκριμένου βίντεο, το οποίο παρέχει «δεδομένα» για δύο τύπους ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, προβλήθηκε στο CNN, ένα από τα πιο έμπειρα παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια, όσον αφορά την κάλυψη ενός πολέμου.
Χωρίς καμία πρόθεση να κρίνουμε το συνολικό έργο του καναλιού, το συγκεκριμένο παράδειγμα αποδεικνύει ότι κάποιες φορές υπάρχει μια συγκεκριμένη ροπή προς μία δυσδιάκριτη διαστρέβλωση των γεγονότων.
Ιδανικά ο αναγνώστης θα έπρεπε να ερευνήσει μόνος του το θέμα και στην περίπτωση των σοβιετικών και ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών υπάρχει μια πληθώρα αξιόπιστων πληροφοριών στο διαδίκτυο.
Αρχικά, γιατί επιλέγονται μόνο αυτοί οι δύο τύποι αεροσκαφών, τα SU-24 και τα SSU-25, στα διάφορα είδη αεροπορικών επιδρομών που διεξάγει η Ρωσία στη Συρία; Η απάντηση παρέχεται από το γεγονός ότι οι δύο αυτοί τύποι είναι οι μόνοι που ουσιαστικά διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές.
Αυτό, φυσικά, λαμβάνει χώρα σε μια σχετικά μεγάλη απόσταση από την αεροπορική βάση τους και δέχεται παρεμβολές από αμερικανικά και άλλα δυτικά αεροσκάφη.
Είναι δυνατόν να αναφέρουν το γεγονός ότι τόσο τα SU-24 όσο και τα SU-25 μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους αέρος-αέρος (και κατά συνέπεια αποτελούν στρατιωτική απειλή για τα αεροσκάφη της Δυτικής συμμαχίας με τα οποία μπορεί να βρεθούν σε εγγύτητα) ώστε να δικαιολογήσουν την κατάρριψη των συγκεκριμένων αεροσκαφών ως προληπτικό μέτρο κατά των φερόμενων δυνατοτήτων τους;
Το στιβαρό, δύσκολο στους ελιγμούς SU-25 δεν διαθέτει καν ραντάρ ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία για εναέρια ανεύρεση του στόχου!
Το SU-24, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 1967, παρουσιάζεται ως νεότερο από ό, τι είναι, ενώ και η κατασκευή του SU-25 στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας δεν αναφέρεται προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για πιο σύγχρονα αεροσκάφη, με πλήρως ανεπτυγμένες ικανότητες μάχης αέρος-αέρος.
Εν κατακλείδι, όποιος σχεδίασε αυτό το «ενημερωτικό» βίντεο για το CNN προφανώς υπηρετεί μια συγκεκριμένη ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου