Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πλήρης η αυτονομία των Ε.Δ σε καύσιμα



Ζήτημα διατήρησης Εθνικής κυριαρχίας και προάσπισης της Εθνικής Ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας, αποτελεί η αυτονομία των Ενόπλων Δυνάμεων σε καύσιμα, ώστε να διατηρηθεί η ομαλή τροφοδοσία μονάδων, προκειμένου να συνεχίσουν αδιατάραχτες να επιτελούν τις δραστηριότητες τους και φυσικά να διατηρούν επιχειρησιακή ετοιμότητα.
 
Αναφορικά με την ανησυχία που προέκυψε σε σχέση με τις δυσμενείς εξελίξεις που επιρρεάζουν δραματικά την ελληνική οικονομία,  πηγές σε ανώτατο επίπεδο επιβεβαίωσαν οτι  για τον κρίσιμο τομέα των καυσίμων, υπάρχει υπερ - επάρκεια μέχρι και σχεδόν ολόκληρο το 2017.
Το ίδιο ισχύει για όλες τις βασικές κατηγορίες υλικών και  αγαθών ενώ σε ότι αφορά τα ανταλλακτικά άμεσης ανάγκης,  έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες και έχουν παραγγελθεί ήδη πριν 15 μήνες.
Μάλιστα το χρονικό διάστημα αυτονομίας  σε καύσιμα, υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι ξεπερνάει  τα τρία χρόνια, με δεδομένο ότι οι ΕΔ έχουν πρόσβαση και σε  αποθέματα  βάση της οργανωτικής υπαγωγής στο ΝΑΤΟ (που διατηρεί σε μόνιμη βάση μεγάλες ποσότητες σε ελληνικό έδαφος για κάλυψη πάγιων και έκτακτων επιχειρησιακών αναγκών).
Επιιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ικανότητα να διατηρήσουν πλήρη  αυτονομία τουλάχιστον για 12 μήνες καθώς υπάρχει πρόβλεψη σε ότι αφορά μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα προσωπικού.
Σημειώνεται οτι το σχέδιο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που σχετίζονται με το δημοσιονομικό και πιθανή οικονομική ασφυξία της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει ήδη από το 2011 όταν επικρατούσαν ανάλογες συνθήκες με απειλή χρεοκοπίας, οπότε και καταστρώθηκε επιχειρησιακό σχέδιο για την ομαλή λειτουργία σε αυτό το περιβάλλον.
Οι προβλέψεις ισχύουν και καλύπτουν τις ανάγκες, ανεξάρτητα με τις δυσκολίες που τυχόν προκύψουν λόγω των πρόσφατων εξελίξεων.


phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου