Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μάθανε οτι μας δέρνουν …Πλακώσανε να πάρουν μερίδιο και οι Σκοπιανοί !



kotzias3Αφού προκόψαμε απο τα ΜΟΕ με τους Τούρκους …Τώρα ανακαλύψαμε και ΜΟΕ με τους Σκοπιανούς ! Τελικά έχουμε τσίπα σε αυτήν εδώ τη Χώρα ή καταντήσαμε να μαζεύουμε τις σφαλιάρες και απο τους Βαλκάνιους ;
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, συναντήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Οι ιδέες του κ. Κοτζιά για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ τέθηκαν επί τάπητος στις συνομιλίες των δύο αντρών, ενώ όπως προβλέπεται από το διπλωματικό πρωτόκολλο στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών -και δίπλα στην ελληνική σημαία- ανέβηκε και αυτή των Σκοπίων.
Το γεγονός της ανάρτησης της σημαίας της FYROM στο υπουργείο Εξωτερικών έχει προκαλέσει την περιέργεια, αν και πρόκειται για πάγια διπλωματική πρακτική να τοποθετείται η σημαία της χώρας από την οποία προέρχεται ο επισκέπτης υπουργός Εξωτερικών δίπλα στην ελληνική σημαία. kotzias1
Σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων και αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φατμίρ Μπεσίμι επιβεβαίωσαν ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων μπήκαν σήμερα σε δημιουργική τροχιά.
Η συζήτηση, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ήταν «ζεστή, ειλικρινής και ανοιχτή» δημιουργώντας σαφείς ελπίδες για το μέλλον.
Συζήτηση που θα συνεχιστεί στα τέλη Ιουνίου κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Σκόπια, όπου θα ανακοινωθεί και ο κατάλογος των ΜΟΕ….Άντε και καλό ξεμπέρδεμα με  Σκοπιανούς  βρε που καταντήσαμε !

phgh:veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου