Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η Ε.Φ της Κύπρου καλεί υπο τα όπλα τους Στρατεύσιμους κλάσης 2015



bc4500266b4b7dcee7542f43f152ea0f_XLΌπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, με Απόφαση του Υπουργού Άμυνας που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4663 /8.5.2015, καλούνται για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά από 3 έως 10 Ιουλίου 2015 οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2015 (γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 1997 έως και 31 Δεκεμβρίου 1997) καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση θητείας στην Εθνική Φρουρά, στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που ανήκουν στις κλάσεις 1988 έως και 2014 (γεννηθέντες τα έτη 1970 έως και 1996).Οι πιο πάνω αναφερόμενοι στρατεύσιμοι έχουν υποχρέωση να καταταγούν με τη 2015 Β΄ Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου από 3 έως 10 Ιουλίου 2015.Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι στρατεύσιμοι που επιθυμούν να υποβάλουν οποιοδήποτε αίτημα που αφορά την υποχρέωση τους για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά με την 2015 Β΄ ΕΣΣΟ θα πρέπει να το υποβάλουν στα κατά τόπους Επαρχιακά Στρατολογικά Γραφεία ή το Υπουργείο Άμυνας αναλόγως με τη περίπτωση μέχρι τις 19 Ιουνίου.
christoforos_focaides
Νέα μέτρα
Αναφερόμενος στα ενισχυμένα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την αποφυγή των όποιων παρεμβάσεων αλλά και τη μη διαρροή πληροφοριών, ενόψει της τοποθέτησης των νεοσυλλέκτων, μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στα ΚΕΝ, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι “οι τοποθετήσεις των οπλιτών στις μονάδες γίνονται με βάση λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο θα τοποθετηθεί σε ειδική αίθουσα, πρόσβαση στην οποία θα έχουν μόνο οι αρμόδιοι χειριστές και θα γίνεται με ηλεκτρονική κάρτα”, ενώ η χρήση των υπολογιστών, όπως σημείωσε, “στους οποίους είναι εγκατεστημένο το λογισμικό θα γίνεται μόνο μέσω κωδικών που θα έχουν μόνο οι ορισμένοι προς τούτο χειριστές. Είπε ακόμη ότι “σε περίπτωση διαρροής οποιασδήποτε πληροφορίας, ο χειριστής ή οι χειριστές θα μετατίθενται αυτόματα και θα ακολουθεί η σχετική διαδικασία  ανακρίσεων”.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για δόκιμους αξιωματικούς, θα χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο, όπως προβλέπει σχετική απόφαση που έχει εγκριθεί φέτος από το Υπουργικό Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι αριθμοί πολιτικής ταυτότητας.
Αυτό είναι σημαντικό, όπως εξήγησε, “γιατί ενώ η διαδικασία των εξετάσεων, που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι αδιάβλητη εδώ και χρόνια, εντούτοις η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γινόταν με καθυστέρηση και έτσι δημιουργείτο πολλές φορές η εικόνα της «εξυπηρέτησης» λόγω του ότι τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν αναρμοδίως”.
Όσον αφορά σκοπούς καλύτερης διαφάνειας και ενημέρωσης, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι οι στρατεύσιμοι οπλίτες και οι οικογένειες τους των στρατευσίμων και των οικογενειών τους, μπορούν να απευθύνονται στη ΚΕΣ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Στρατευσίμων) στο αριθμό 1430.
Ανέφερε επίσης ότι τα σημειώματα πρόσκλησης για κάθε στρατεύσιμο έχουν σταλεί φέτος ενωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές ενώ όλες οι σχετικές πληροφορίες, όπως και το «Εγκόλπιο Υπηρετώντας την Πατρίδα» με όλες τις χρήσιμες συμβουλές για τους στρατεύσιμους νέους, βρίσκεται ήδη, σε ηλεκτρονική μορφή, αναρτημένο στις ιστοσελίδες του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας.
Αναφερόμενος σε ορισμένες βασικές αλλαγές που έχουν προωθηθεί και οι οποίες αφορούν ειδικά στους στρατιώτες, ο κ. Φωκαϊδης είπε πως η πιο σημαντική τομή ήταν η αναδιάρθρωση της δομής και της λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικών Προβλημάτων.
Είναι καλά γνωστό ότι η Επιτροπή αυτή, που στόχο είχε και έχει την εξέταση αιτημάτων ή παραπόνων οπλιτών σε σχέση με μεταθέσεις και αποσπάσεις, για χρόνια τώρα χρησιμοποιείτο, όπως έχει επισημανθεί και σε ανοικτές συζητήσεις στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, ως ένα παράθυρο για την προώθηση πολιτικών παρεμβάσεων στο στράτευμα, είπε.
Ανέφερε ότι μεταξύ άλλων προωθήθηκε αλλαγή στη σύνθεση της Επιτροπής κατά τρόπο που τα μέλη της αντί να είναι μόνιμα διορισμένα, να κληρώνονται το πρωί της ίδιας μέρας που συνέρχεται η Επιτροπή, ενώ η κλήρωση των μελών της Επιτροπής γίνεται ενώπιον στρατιωτών για σκοπούς απόλυτης διαφάνειας.
Αναφορικά με τη δεύτερη σημαντική αλλαγή, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι αυτή ήταν η θέσπιση κριτηρίων για αποσπάσεις, όπως για παράδειγμα για τις Λέσχες/ΚΑΑΥ προβλέπεται απολυτήριο Ξενοδοχειακής ή Τεχνικής Σχολής με κατεύθυνση τα Ξενοδοχειακά, ενώ για αποσπάσεις στο Υπουργείο, για περιορισμένο αριθμών θέσεων, προβλέπεται άριστη χρήση υπολογιστών ή άριστη γνώση αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.
Τέλος, όσον αφορά την προώθηση της ισονομίας μεταξύ των κληρωτών, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι είχε εξαγγελθεί ότι όσοι υπηρετούν μακριά από τις εστίες τους θα δικαιούνται να λαμβάνουν περισσότερη άδεια, προσθέτοντας ότι σχετικό νομοσχέδιο στάλθηκε στη Βουλή, έχει ψηφιστεί αρχές του χρόνου, και η νέα ρύθμιση βρίσκεται ήδη σε ισχύ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου