Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Ο Δρόμος του «Σουλτάνου» Ερντογάν στην Εξουσία της Τουρκίας Στρωμένος με Καταστολή και Τρομοκρατία


ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ….
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μια μακρά και δυσάρεστη ιστορία στα πισώπλατα μαχαιρώματα των πολιτικών του συνεργατών, των εμπορικών εταίρων και στρατιωτικών συμμάχων του, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ακαδημαϊκός, James Petras, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο «Σουλτάνος» της Άγκυρας θα πρέπει να αντικατασταθεί σύντομα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κανένα ενδοιασμό να προδώσει τους συμμάχους του, εξαπατώντας τους φίλους του και παραβιάζοντας τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας, τονίζει ο James Petras, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Binghamton της Νέας Υόρκης.
«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μια μακρά και επαίσχυντη ιστορία στο να προδίδει την πολιτική των συνεργατών, των εμπορικών εταίρων και των στρατιωτικών συμμάχων. Βάζει τη φιλία ενέχυρο και στη συνέχεια βομβαρδίζει τους «φίλους» και δολοφονεί τους πολίτες. Διαπραγματεύεται καλή τη πίστει »και στη συνέχεια σκοτώνει τους αντιπάλους. Το παίζει δημοκράτης, και στη συνέχεια, συμπεριφέρεται σαν ένα κανονικό δημαγωγό δικτάτορα», αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ο Petras.
Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός αναφέρει σαφώς: Ο Ερντογάν παίζει κατευθείαν στα χέρια του την Daesh (ISIL / ISIS).
Σύμφωνα με τον Petras, η υποστήριξη του Τούρκου Προέδρου στην Daesh γίνεται σε μια ποικιλία μορφών. Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Σύριους Κούρδους μαχητές που αντιστέκονται στους ισλαμιστές μισθοφόρους. Ανέθεσε στην πολεμική αεροπορία της χώρας του να καταρρίψει το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 που ασχολούνταν με την υπεράσπιση της Δαμασκού από μια τρομοκρατική εξέγερση.
Η Οικογένεια Ερντογάν συμμετέχει στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ. Η Άγκυρα παρέχει ιατρική βοήθεια στους τραυματίες τζιχαντιστές της Daesh. Επιπλέον, εκπαιδεύει και εξοπλίζει τους τρομοκράτες σε τουρκικές βάσεις. Υπάρχει μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ του Ερντογάν και των ριζοσπαστών σουνιτών.
«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το ISIS (Daesh) για να τρομοκρατήσει τη δική του εσωτερική αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης σε συγκέντρωση της κουρδικής «σοσιαλιστικής νεολαίας» στην πόλη Suruc στις 20 Ιουλίου, 2015 όπου υπήρξαν 33 νεκροί καθώς και της μαζικής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου, στην οποία σκοτώθηκαν πάνω από 100, με στόχο συνδικαλιστές, ηγέτες των επαγγελματικών ενώσεων, ακτιβιστές της κοινότητας και τα δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη κουρδικού κόμματος».
Ο Αμερικανός Ακαδημαϊκός υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια των νομοθετικών εκλογών του 2015, οι ισλαμιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP), ώστε τα μέλη του κόμματος να ξεκινήσουν μια σειρά επιθέσεων κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως κατά του Κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), ώστε ο Ερντογάν να εξασφλίσει μια υπερ-πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους ισλαμιστές εξτρεμιστές για να επιδιώξει δύο εξωτερικούς και εσωτερικούς πολιτικούς στόχους. «Ο Ερντογάν έχει δεκαετή στρατηγική συμμαχία με τους μαχητές Wahhabi τρομοκράτες που απαρτίζουν σήμερα το ISIS (Daesh)». υπογραμμίζει.
Κατά τα τελευταία 40 χρόνια, ο Ερντογάν έχει μετατραπεί από ένας «μουσουλμάνος δημοκράτης» σε «αυταρχικό ισλαμιστικό ηγεμόνα. Κατά τη διάρκεια της μακράς προφοράς του στην εξουσία, ο Ρετζέπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα προδώσει τους συνεργάτες του και καταστείλει τους πρώην συμμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου