Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ διευρύνει τις δυνάμεις του

kke

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε την ανανέωση και διεύρυνση των δυνάμεών του και της ιδεολογικής-πολιτικής επιρροής του στο συνδικαλιστικό/εργατικό κίνημα και τα λαϊκά κινήματα.
«Το Κόμμα επωμίζεται το σύνθετο και δύσκολο καθήκον να ανανεώσει και να διευρύνει τις δυνάμεις του, κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, να διευρύνει την ιδεολογική-πολιτική επιρροή του, την επίδρασή του στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα και τα λαϊκά κινήματα σε συνθήκες αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και ευρύτερα», αναφέρεται στην Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε άλλο σημείο της Απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ, καλείται το κόμμα να συμβάλλει στην οργανωμένη έκφραση των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού, και «να δώσουμε τη μάχη της μαζικοποίησης του οργανωμένου εργατικού κινήματος, ώστε η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να νιώσει από την πρώτη στιγμή την ανερχόμενη λαϊκή πίεση. Ο λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή του, επομένως δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων».
Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «ο αρνητικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται μόνο στο 3ο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα. Κυρίως, συνίσταται στη συντηρητικοποίηση ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων, στην εμπέδωση της λαθεμένης και επικίνδυνης αντίληψης πως "ό,τι και να κάνει ο λαός τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει"»




voice news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου