Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γνωστός Βαγγέλης Μεϊμαράκης… Προκλητικός, Χυδαίος και Άμοιρος Ευθυνών…


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Μία ακόμη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Κάμμένος εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως καλεσμένος στην εκπομπή «ΕΝΙΚΟΣ» του Νίκου Χατζηνικολάου… Χωρίς πάντως να πείσει κανέναν…
«Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και θεσμικών παραγόντων και συνεννόηση, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πως θα βαδίσουμε. Είναι λογικό να απευθυνθούμε πρώτα στο δεύτερο κόμμα, αν βγούμε εμείς πρώτοι και πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» δήλωσε στην εκπομπή του Star στον Ενικό, ο πρόεδρος της ΝΔ.Β.Μεϊμαράκης, μιλώντας για την επόμενη μέρα της κάλπης.
Εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές, χαρακτηρίζοντας παράλληλο «άχρηστο» το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls.
«Η χώρα θα κυβερνηθεί… Το θέμα είναι αν θα υπάρξει εθνικό σχέδιο, γιατί αλλιώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Παίρνω πίσω το ψευτράκος, αλλά ο Τσίπρας είπε …ψέματα»
Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είπε ψέματα, υπενθυμίζοντας όλα όσα έλεγε περί σκισίματος μνημονίου, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κα.
«Όλοι έχουμε ευθύνες, όχι όμως ισομερείς για τα μνημόνια» είπε, παραδεχόμενος τα λάθη και τις παραλείψεις του κόμματος του.
«Μας έβριζε Μερκελιστές, αλλά τώρα δεν κάνει βήμα, χωρίς να ρωτήσει την Μέρκελ» είπε στην συνέχεια για τον κ.Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της».
Επανέλαβε πάντως ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος», που είχε πει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν είμαι δήθεν»
Μιλώντας για την προσωπικότητα του, αλλά και την φρασεολογία που χρησιμοποιεί, ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι δήθεν.
«Δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξα κάτι άλλο, από αυτό που είμαι» πρόσθεσε.
«Ο Βαρουφάκης ξεγέλασε τον Τσίπρα, εγώ δεν δίνω υποσχέσεις»
«Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκαθάρισε στην συνέχεια.
«Αν τον Ιανουάριο είχαν δεχτεί τις προτάσεις των εταίρων δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση» εκτίμησε ο κ.Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Βαρουφάκης ξεγέλασε τον κ.Τσίπρα.
«Δεν δίνω υποσχέσεις. Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι» υποστήριξε για την επόμενη μέρα των εκλογών, εκφράζοντας την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τους πρώτους μήνες μετά τις κάλπες.
Για το χρέος:
Μιλώντας για το ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «θα πρέπει να πάμε στα ευρωκοινοβούλια και να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα μας σχετικά με το γιατί πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους», αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος θα φτιάξει διακομματική επιτροπή, που θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.
Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση:
Δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «μίσος» του ΣΥΡΙΖΑ σε οτιδήποτε ιδιωτικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Για τους αγρότες:
Αναφερόμενος στο αγροτικό θέμα, είπε πως δεν το βλέπει συντεχνιακά. «Ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει ισχυρή περιφέρεια» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι και γι’ αυτό το θέμα πρέπει να απευθυνθούμε στην ΕΕ με επιχειρήματα. «Η ΕΕ δεν θέλει να μας σκοτώσει» είπε με νόημα.
Πρωτοφανής επίθεση στον Καμμένο: Είναι μόνο για φαγητό και ποτό! Η οικογένεια του θα λυπάται!
Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πως «η ΝΔ είναι το Jurassic park» (πάρκο δεινοσαύρων), ο κ.Μεϊμαράκης, χαμογελώντας είπε «Ο Καμμένος είναι καλός για να βγούμε να …φάμε και να πιούμε κανά ποτηράκι. Μέχρι εκεί, δεν τον κάλεσε κανείς για συνεργασία», εκτιμώντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα μπουν στην Βουλή.
Σε ερώτημα σχετικά με την επίθεση του κ.Καμμένου εναντίον της κας Κωνσταντοπούλου και εναντίον του για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ.Μεϊμαράκης φανερά εκνευρισμένος τόνισε «δεν έχω πρόβλημα ήθους. Ο κ.Καμμένος κάνει όλη την βρώμικη δουλειά…. γνωρίζει τον κανονισμό της Βουλής, έχουν πάει και για εκείνον δικογραφίες στο Κοινοβούλιο. Η δικογραφία ήταν γνωστή στους βουλευτές, δεν την έθαψε η κα Κωνσταντοπούλου, είναι στα πρακτικά. Να μου πει (σσ και ο Τσίπρας) με ποιο κότερο κάνει βόλτες… Εγώ δεν κωλώνω, έχω όνομα και επώνυμο. Δεν παρήγγειλα, δεν παρέλαβα και δεν πλήρωσα τα υποβρύχια. Αυτό που πληρώθηκε ήταν ένα άλλο πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό άλλων υποβρυχίων, για το οποίο πληρώθηκα, όχι από το υπουργείο Άμυνας, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών, πράγμα που είχε καταθέσει και ο ίδιος ο Καμμένος».
Σε πιο προσωπικό ύφος, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στην συνέχεια «η οικογένεια του Πάνου, ο κύριος Ηλίας θα λυπάται και θα στενοχωριέται… με αυτά που κάνει ο Πάνος σε μένα».
«Ο Τσίπρας είναι πιο κατεστημένο από εμάς»
Σχολιάζοντας τα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί παλιού και νέου, ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε καταρχάς ότι «ο κ.Τσίπρας είναι πιο κατεστημένο από εμάς. Με πλήττει ηθικά όταν λέει ότι είμαι παλιό και κατεστημένο», και με νόημα διερωτήθηκε «ο κ.Δραγασάκης που ήταν ΥΠΟΙΚ το 1989 είναι …παλιό; Είναι δυνατόν να υποβιβάζει έτσι την συζήτηση;».
«Δεν τιμά τον Τσίπρα αυτή η συμπεριφορά. Εγώ ήμουν ειλικρινής μαζί του και αυτός… έσκαβε και έβαζε τον …Πανούλη να κάνει την βρώμικη δουλειά» πρόσθεσε.
Θέλει να είναι όρθιος στο ντιμπέιτ και δεν λέει ΟΧΙ στην συμμετοχή της ΧΑ
Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένας καλός διάλογος, με δεδομένο ότι υπάρχει πολιτικός πολιτισμός.
«Προτιμώ να είμαι όρθιος» είπε με νόημα, τονίζοντας ότι δεν θα είχε πρόβλημα να μπει και η Χρυσή Αυγή στο ντιμπέιτ, εφόσον παίρνει μεγάλο ποσοστό στις εκλογές.
«Στην Χρυσή Αυγή δεν κρίνονται πολιτικά, αλλά ποινικά»
«Πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα της Χρυσής Αυγής. Δεν κρίνονται πολιτικά, αλλά ποινικά για την δολοφονία Φύσσα. Ότι πει η δικαιοσύνη. Δεν υπήρχε η πρόθεση από τη ΝΔ οι Χρυσαυγίτες να είναι πολιτικά όμηροι» πρόσθεσε για το θέμα της ΧΑ.
«Δεν ήθελα να με κατηγορήσουν ότι βάζω φίλους μου στα ψηφοδέλτια»
Εμφανίστηκε πρόθυμος να αξιοποιήσει σε υπουργικές θέσεις προσωπικότητες από άλλα κόμματα, ξεκαθαρίζοντας πως «όποιος μπαίνει στα ψηφοδέλτια δεν σημαίνει ότι θα γίνει υπουργός και το αντίθετο».
Εξήγησε πως δεν έκανε αλλαγές στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, γιατί ήθελε να αποφύγει την εσωστρέφεια και τις κατηγορίες πως «έβαλε σε αυτά φίλους του».
Για το μεταναστευτικό:
Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «θα πρέπει να φυλαχτούν καλύτερα τα σύνορα μας και να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι».
Σύμφωνα με τον κ.Μεϊμαράκη, «η απελθούσα κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε συνεννοηθεί με την Τουρκία και να είχαμε πάρει τα κονδύλια, που μας δίνει η ΕΕ. Θα έπρεπε να είχαμε προσφύγει στον ΟΗΕ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «το μεγάλο αυτό δράμα, θα πρέπει να το δούμε ανθρώπινα και με εφαρμοσμένες πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου