Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση έκπληξη με βάση την λογική , απαλλαγμένη από σκοπιμότητες και συμφέροντα..


Δημοσκόπηση έκπληξη με βάση την λογική , απαλλαγμένη από σκοπιμότητες και συμφέροντα..
Στο α΄μέρος , περιγράψαμε την ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ η οποία ως ορθολογική μέθοδος , μέσα από συγκεκριμένους λογικούς κανόνες , χωρίς κανέναν συναισθηματισμό , μας ¨οδήγησε σε 1η φάση στο να «δούμε » ποια κόμματα θα αυξήσουν και ποια θα μειώσουν τα ποσοστά τους σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου .
Στην 2η φάση θα πρέπει να σταθμίσουμε αυτές τις αυξομειώσεις προκειμένου να καταλήξουμε στο ποσοστό που θα πάρει κάθε κόμμα την 20η Σεπτεμβρίου με απόκλιση +- 1%
Καταλήξαμε συνεπώς … το πώς θα το δείξουμε παρακάτω ….στα εξής αποτελέσματα , τα οποία κρατήστε τα :
ΣΥΡΙΖΑ: από 36,34% σε 31% ( -5,34 )
Ν.Δ.: από 27,81% σε 26% ( -1,81 )
Χρυσή Αυγή: από 6,28% σε 7,5% (+1,23)
ΠΑΣΟΚ: από 4,68% σε 7-8 (+3-3,50 )
Το ΠOTAMI από 6,05% σε 6,75% (+0,7)
ΛΑΪΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ 5-6%
ΚΚΕ: από 5,47% σε 5,1% (-0,37)
ΑΝΕΛ: από 4,75% σε 3% (-1,75)
Τα δεδομένα που λάβαμε υπόψιν μας ήταν τα εξής:
1η φάση :
1- Για τον ΣΥΡΙΖΑ , όλα τα αρνητικά – τρωτά του σημεία τα οποία θα θελήσουν να πλήξουν οι ¨αντίπαλοι ¨ του, βρίσκονται μέσα σε όλα όσα έχουν λάβει χώρα από την 25η Ιανουαρίου 2015 έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2015 .
2- Η πλειοψηφία των κομμάτων , των πολιτικών παραγόντων κτλ , αποδέχονται και υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας , όπερ σημαίνει ότι αποδέχονται … τα μνημόνια , είτε με άλλη ονομασία , είτε με άλλη πολιτική στάση , είτε με άλλη μορφή .
3- Τα 5 από τα 7 κόμματα , στήριξαν με την ψήφο τους ξεκάθαρα το πρόσφατο και τελευταίο μνημόνιο…. πριν την προκήρυξη των εκλογών.
4- Το 62% των πολιτών στο ιστορικό δημοψήφισμα φώναξε ΟΧΙ στην λιτότητα που προέρχεται από την πολιτική της Ε.Ε
5- Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ , αποτελείται από πολλά στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ ενώ ¨πλήττεται ¨ από την αποσύνδεση της γνωστής ομάδας ως αριστερή πλατφόρμας , η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , βρίσκονται στο γνωστό μεταβατικό στάδιο , το ΚΚΕ παραμένει αμετακίνητο στην θέση του αλλά παράλληλα δεν «θέλει » εξουσία αφού δεν αφήνει περιθώρια συνεργασίας , η Χρυσή Αυγή ¨βάλλεται¨ από όλα τα κόμματα επειδή μέλη της είναι υπόδικα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης , η Λαϊκή Ενότητα έχει συνδεθεί με την προοπτική – έστω ως ενδεχόμενο- ενός εθνικού νομίσματος ακόμα και χωρίς ¨έξοδο¨ από την Ευρώπη , οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να πέφτουν θύμα ¨διαρροών ¨ μελών τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ ¨εκπέμπει¨ σταθερά το μήνυμα ότι διατίθεται ως μπαλαντέρ να έχει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα .
Είναι προφανές ότι με βάση τα δικά μας αυτά δεδομένα , δεν προκύπτει ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος που να δικαιολογεί την εκλογική αναμέτρηση , δεδομένου του ότι το μνημόνιο δέσμευσης ψηφίστηκε από 222 βουλευτές από τους 300 πριν μερικές ημέρες
Δεν υπάρχει επίσης ¨κατά κοινή ομολογία¨ το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πολιτικό σκηνικό στο βαθμό που ήταν πριν την 25η Ιανουαρίου 2015 .
Υπάρχει όμως αυξημένο ενδιαφέρον από τις ομάδες πίεσης του πολιτικού σκηνικού (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) .. για ευνόητους λόγους .
Τέλος , υπάρχει ή έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στην Ε.Ε , δεν ανησυχούν για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα … σαν να έχουν ¨δέσει το γάιδαρο τους δλδ¨
Ενδεχόμενα ….
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει ¨συνεργούς¨ στην ψήφιση του 3ου μνημονίου τους βασικούς του αντιπάλους , έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται ¨πιο αδύναμα πυρά¨ , αλλά και το να εξαπολύει επίσης αδύναμα πυρά προς αυτούς. Αυτό συνεπάγεται ότι το βασικό πλήγμα του , θα προκύψει από την αριστερή πλατφόρμα που αποσυνδέθηκε και που εξαιτίας της ενδέχεται να χάσει την πρωτοκαθεδρία και από την ¨συμμετοχή του¨ στην διαιώνιση των μνημονίων … έστω με καλύτερες προοπτικές .Από τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθούν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση .
Το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει στις προηγούμενες εκλογές σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά , δεν ¨επιβαρύνθηκε ¨ αισθητά τους τελευταίους 7 μήνες , καταργήθηκε το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου , συνεργάστηκε με την ΔΗΜΑΡ και έχει γυναίκα πρόεδρο που δεν προκαλεί εσωστρέφεια . Επομένως τα ποσοστά του θα αυξηθούν .
Το κόμμα της ΝΔ , ¨νικήθηκε ¨ κατά κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν 7 μήνες παρά την συστράτευση όλων των στελεχών του παλιών και νέων , στηρίζεται από μεγάλο κομμάτι τον ομάδων πίεσης του πολιτικού σκηνικού , βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο ή στάδιο ανασύνταξης και δεν προέκυψε γεγονός ή δυναμική να το στηρίξει περισσότερο και έτσι στηρίχθηκε λιγότερο από ότι στηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές .Επομένως τα ποσοστά της θα μειωθούν , σε βαθμό λιγότερο από του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι ¨επισκιασμένη¨ από την υποδικία μελών της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , στα οποία όμως έχει αρθεί η κράτηση και σε μερικούς κάποιοι περιοριστικοί όροι , ευνοείται από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεταναστευτικές ροές και γενικά δέχεται λιγότερα πυρά απ τις προηγούμενες εκλογές . Επομένων τα ποσοστά της θα αυξηθούν σε βαθμό λιγότερο από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ .
Το ΠΟΤΑΜΙ παραμένει σταθερό στις κινήσεις του , δεν χαρακτηρίζεται από καμία σημαντική μεταβολή ( θετική ή αρνητική ) τους τελευταίους 7 μήνες και παραμένει ¨ανοικτό ¨ στις περισσότερες συμμαχίες , όπερ σημαίνει ότι στηρίζεται σε μια μεγαλύτερη πολυσυλλεκτικότητα ψηφοφόρων .Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες του εξαιτίας της « στασιμότητας του » θα εξισορροπηθούν από την γενόμενη διαρροή κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και κατά συνέπεια τα ποσοστά του θα αυξηθούν πολύ λίγο .
Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση , σταθερό στις θέσεις του , αλλά με την ύπαρξη συγκοινωνούντων δοχείων ( κόμμα κ Λαφαζάνη ) θα έχει ελάχιστες απώλειες
Οι ΑΝΕΛ επισκιάστηκαν όλο αυτό το 7αμηνο από τον ΣΥΡΙΖΑ , «κρατιούνται» από την ενδεχόμενη ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει πάλι κυβέρνηση μαζί τους , είχαν διαρροές στελεχών , ενώ δεν ¨πατάνε καλά ¨ στην σχέση τους με τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ , δεδομένα που σημαίνουν ότι θα έχει μείωση των ποσοστό τους .
Η Λαϊκή Ενότητα «στηρίζεται» από τους ψήφους 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροσωπεύουν το 6 -7 % των ψηφοφόρων του και που στην ουσία θα λάβει το 70% αυτών ( δεν θα ακολουθήσουν όλοι ) δλδ 4.5% , δημιουργούν την αίσθηση ότι συντάσσονται με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο Εθνικού νομίσματος , «συγγενεύουν » με το ΚΚΕ , δεν εντάσσονται πλέον ( τίθενται απέναντι ) στην ομάδα των 5 κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, δεν θα ¨πατάνε καλά ¨ από εδώ και πέρα στην σχέση τους με τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ και δεν πρόλαβαν να καταστήσουν γνωστό το σχέδιό τους . Δεδομένα που σημαίνουν ότι η ζυγαριά γέρνει στην αύξηση των ποσοστό τους μέχρι τις εκλογές , αφού θα «συλλέγουν » στην διαδρομή και μεγάλο ποσοστό των ¨ψήφων τιμωρίας ¨ , ή την ψήφο ¨αποδοκιμασίας ¨ του πολιτικού συστήματος.
2η φάση : Στάθμιση αυξομειώσεων .
Αφού εντοπίσαμε τα κυρίαρχα δεδομένα που ορίζουν την δυναμική κάθε κόμματος , οριοθετήσαμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το πολιτικό σκηνικό θα αναδείξει τις αλληλεπιδράσεις του στην βάση των εξής λογικών συμπερασμάτων :
1- Δεν « χωράει » πλέον αυτοδυναμία
2- Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ που στήριξαν το 3ο μνημόνιο έχουν ήδη οριοθετήσει ως δεδομένη μια βάση «σύμπραξης»
3- Η Ε.Ε δεν ανησυχεί για το Εκλογικό αποτέλεσμα
4- Τα «απέναντι κόμματα» ΚΚΕ , Λαϊκή Ενότητα , Χρυσή Αυγή , δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων από και προς μεταξύ των ( ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ ) δεν θα καθορίσει σημαντικά το αποτέλεσμα , ήτοι το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα και παράλληλα , ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων από την ομάδα ( ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ) προς στην ομάδα ( ΚΚΕ , Λαϊκή Ενότητα , Χρυσή Αυγή) και αντίστροφα , θα είναι η μεγαλύτερη.
Στην δεύτερη αυτή περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αιμορραγήσει» προς το κόμμα Λαϊκή Ενότητα σε ποσοστό σχεδόν ίσο με τις απώλειες του , το ΚΚΕ θα ανακοπεί απ την νέα συγγένεια που προέκυψε με προοπτική εξουσίας , ήτοι τη Λαική Ενότητα και η Χρυσή Αυγή θα συγκεντρώσει διάσπαρτους ψηφοφόρους από την 1η ομάδα κομμάτων με βάση την συνασθηματικότητά τους που αναλύεται στο να «γυρίσουν » την πλάτη στο πολιτικό σύστημα που θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν τα 5 αυτά κόμματα .
Από τα δεδομένα της 1η φάσης , προκύπτει ότι την μεγαλύτερη τάση αύξησης την συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ και την μεγαλύτερη τάση μείωσης ο ΣΥΡΙΖΑ .
Η αύξηση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους του Γεωργίου Παπανδρέου και τον «επαναπατρισμό » ψηφοφόρων που βρίσκονται διασκορπισμένη σε άλλα κόμματα μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι του παλιού ΠΑΣΟΚ .
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα που θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι κυβέρνησε μόλις 7 μήνες , αλλά και με το γεγονός ότι οι βασικοί του αντίπαλοι το στήριξαν κατά την ψήφιση του 3ου μνημονίου , περιορίζει της διαρροές σχεδόν αποκλειστικά προς του 25 βουλευτές της Λαϊκή ενότητα που ήταν την 25η Ιανουαρίου δικοί του .
Προκύπτει συνεπώς η ανωτέρω «δημοσκόπηση » που ΕΑΝ επαληθευτεί , θα ¨μπούμε¨ σε μια νέα εποχή υπολογισμού των εκλογικών αποτελεσμάτων ..προς όφελος του σκεπτόμενου πολίτη , προς όφελος της κοινωνίας και τέλος προς όφελος του κυρίαρχου λαού .
Οψόμεθα !!!!!




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου