Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

4.000.000 απελπισμένοι στα τουρκικά παράλια περιμένουν για να περάσουν

«Οχι» από το Ισραήλ. Μόνο χριστιανούς ορθόδοξους (!) θα δέχεται η Κύπρος
«Πάνω από 4.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στα τουρκικά παράλια περιμένουν να περάσουν απέναντι». Αυτή η αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό, που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προφανώς πέρασε στα ψιλά στις συζητήσεις που γίνονται στα σαλόνια της Ε.Ε.
Την ώρα που τα ελληνικά νησιά βουλιάζουν από τους πρόσφυγες -μόνο στη Μυτιλήνη είναι πάνω από 20.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες-, οι εταίροι μας εκπονούν σχέδια επί χάρτου για τη «δίκαιη» ανακατανομή ψυχών που συρρέουν κατά χιλιάδες στην Ευρώπη από τη βομβαρδισμένη Συρία, το διαλυμένο Αφγανιστάν και πολλές άλλες χώρες.

Μόνο στην Ελλάδα, όπως έγραφε η «κυριακάτικη δημοκρατία», εισήλθαν από τον Ιανουάριο έως σήμερα 235.000 απελπισμένοι. Τουλάχιστον 124.000 είχαν φτάσει στην Ιταλία με τα πλοία «φαντάσματα». Δηλαδή σχεδόν 360.000 πρόσφυγες και μετανάστες πάτησαν ευρωπαϊκό έδαφος μέσα σε λίγους μήνες, με τους περισσότερους από αυτούς να προσπαθούν να φτάσουν σε κάποια πλούσια χώρα της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.

Η Κομισιόν ετοιμάζεται να προτείνει την Τετάρτη ένα σχέδιο για την ανακατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., χωρίς όμως να υπολογίζει τον πραγματικό αριθμό αυτών που έχουν ήδη φτάσει στη Μεσόγειο και αυτών που περιμένουν το σινιάλο των διακινητών για να φορτωθούν νύχτα στα φουσκωτά πλεούμενα. Η Ε.Ε. μιλά για ανακατανομή 120.000 προσφύγων, αφήνοντας εκτός τουλάχιστον άλλους 238.000, που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Το σχέδιο ανακατανομής
Η Κομισιόν θα προτείνει στη Γερμανία και τη Γαλλία να υποδεχτούν 31.443 και 24.031 πρόσφυγες, αντίστοιχα, ώστε να ανακουφίσουν την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία. Μόνο στη Μυτιλήνη παραμένουν εγκλωβισμένοι 20.000 πρόσφυγες, δηλαδή περίπου όσους δηλώνει ότι συνολικά θα δεχτεί η Γαλλία δείχνοντας την... αλληλεγγύη της! Οσο για τη Γερμανία; Παρά το ξέσπασμα ανθρωπιάς της Ανγκελα Μέρκελ, οι κανόνες για την υποδοχή προσφύγων γίνονται πολύ πιο αυστηροί και υπό όρους που να εξυπηρετούν είτε την αγορά εργασίας -φθηνά εργατικά χέρια- είτε την ασφάλεια (σχεδόν αποκλειστικά Σύροι). Μάλιστα, κάποιοι μιλούν για ένα ιδιότυπο face control στο «ξεδιάλεγμα» των προσφύγων.

Η Βρετανία, από την πλευρά της, ξεκαθαρίζει ότι θα δεχτεί έως 20.000 Σύρους, και μάλιστα κατευθείαν από προσφυγικούς καταυλισμούς, κι αυτό έως το μακρινό 2020. Την ίδια ώρα, η Κύπρος δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει πρόσφυγες, οι οποίοι όμως θα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Αλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, επιμένουν να αρνούνται να προσφέρουν καταφύγιο στους Σύρους, με το επιχείρημα ότι η χώρα είναι πολύ μικρή για να τους δεχτεί...




freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου