Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Reuters: Ενδεχόμενη θετική απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα, ακόμα και σήμερα – Τί θα σημαίνει αυτό για τις τράπεζες;


arheio_lipsis_0
Η ψήφιση των προαπαιτουμένων για τη συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλαρώσει την οικονομική πίεση που ασκείται στην Αθήνα, ακόμα και σήμερα, γράφει το Reuters. Το πρακτορείο τονίζει ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να ξανανοίξουν οι τράπεζες και να επιστρέψει η «χτυπημένη» οικονομία σε πιο κανονικές συνθήκες.
Σε μία ένδειξη καλής θέλησης και συμβολισμού η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τον ELA στη συνάντηση του διοικητικού της συμβουλίου, ώστε να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς μία χώρα που βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ.
Όμως, όπως προσθέτει το Reuters, η αύξηση της χρηματοδότησης απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δεδομένη και τονίζει ότι οι περιορισμοί στις αναλήψεις θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την επίτευξη συμφωνίας και μέχρι κάποια από τα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, φθάσουν στα τραπεζικά ιδρύματα.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο ειδικούς με γνώση στα συγκεκριμένα θέματα, αναφέρει ότι η έκτακτη βοήθεια ήταν σε άμεση εξάρτηση με την ψήφιση των μέτρων και μεταφέρει την βεβαιότητα των ειδικών ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΚΤ και θα αποπληρώσει τα 3,5 δισ. στις 20 Ιουλίου.



phgh:agroticanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου