Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΥΠΕΞ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ…


…ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ «ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ»
Ο ΣΕΡΒΟΣ ΥΠΕΞ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ1
H Σερβία ζήτησε εξηγήσεις από την Ελλάδα για τη θέση που εξέφρασε ο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ότι η Αθήνα «θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσσόβου στους διεθνείς Οργανισμούς «.
Ο σέρβος ΥΠΕΞ ο Ivica Dacic, δήλωσε στην εφημερίδα Blic που εκδίδεται στο Βελιγράδι ότι έχει επίγνωση των πιέσεων που δέχεται η Αθήνα για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου αλλά πιστεύει ότι αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί.
«Στείλαμε αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του έλληνα υπουργού του. Θεωρώ ότι παρά την δυνατή πίεση που υφίσταται η Ελλάδα δεν θα αλλάξει τη θέση της για μη αναναγνώριση της ανεξαρτησίας μονομερούς ανακηρυγμένης του Κοσσόβου «, δήλωσε ο Dacic.
Η εφημερίδα επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι για σχετικό σχολιασμό και αυτή ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου και ότι η ελληνική θέση σε αυτό το ζήτημ απαραμένει απαράλλαχτη.»
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν Κοτζιάς είχε δηλώσει νωρίτερα στην Πρίστινα σε συνομιλίες που είχε με τον Υπουργό του Κοσσόβου Isa Mustafa ότι η Αθήνα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσσόβου στους διεθνείς Οργανισμούς «συμπεριλαμβανομένων αυτών του Τομέα της Ασφάλειας » μετέφεραν τα μέσα της Pristina.(Blic)
Η θέση του Κοτζιά γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν η Σερβία σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες αναφορές εκθέσεις εμπειρογνωμόνων και υλικό προπαγανδιστικό του Ισλαμικού Κράτους στοχοποιείται από ττο Χαλιφάτο.
Ο ΣΕΡΒΟΣ ΥΠΕΞ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ2





phgh:http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου