Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μεταμεσονύκτια διάψευση των FT για "κούρεμα καταθέσεων"


Image
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη διέψευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το δημοσίευμα των Financial Times,σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα πιθανό κούρεμα των καταθέσεων, υπό το φόβο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος. Μάλιστα, οι Financial Times επικαλούνται για το ρεπορτάζ τους, επιχειρηματίες και τραπεζίτες με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα με τα σχέδια που αναφέρει το δημοσίευμα, θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων τουλάχιστον 30% και για ποσά άνω των 8.000 ευρώ. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στους Financial Times πως αυτό το σχέδιο και σενάριο αφορά τουλάχιστον μία τράπεζα από τις 4 συστημικές που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η κα.Κατσέλη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα σε τηλεοπτική της παρέμβαση στον ΣΚΑΙ λέγοντας ότι δεν “υπάρχει ούτε ως σχέδιο εργασίας”. Είπε μάλιστα ότι οι συντάκτες των FT είχαν επικοινωνήσει μαζί της, είχε διαψεύσει τις πληροφορίες τους,αλλά εκείνοι έγραψαν το ρεπορτάζ.
 
 
phgh: http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου