Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Κόκκινος Συναγερμός» σε Μαξίμου και Προεδρικό… Δραματικό Μήνυμα… «Όλα Ανοικτά…»


Αλέξης Τσίπρας και Προκόπης Παυλόπουλος
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ…
Φουντώνουν τα σενάρια για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση που η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν εξελιχθεί όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, είχε ο ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο να είναι σε ετοιμότητα απόψε καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά. Αλλωστε, το δραματικό τελεσίγραφο που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του λέγοντας ότι ΑΝ δεν τον στηρίξουν αυτός δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, δημιουργεί πολλές εκτιμήσεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί.
Οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες δεν αποκλείουν απολύτως τίποτε. Από το να ζητήσει ο κ. Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι και να καταρρεύσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι διαρροές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Δεν αποκλείεται δηλαδή να υπάρξει ακόμη και παραίτηση της κυβέρνησης και να ξεκινήσει διαδικασία διερευνητικών εντολών ή ακόμη και εκλογές οι οποίες βεβαίως θα προκαλέσουν τεράστιο πλήγμα στη χώρα αφού θα τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία.
Στους 120 βουλευτές βάζουν από την κυβέρνηση το όριο της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συμφωνία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ΑΝ οι ψήφοι από την κυβερνητική πλειοψηφία πέσουν κάτω από το “φράγμα“ των 120, τότε είναι αναμενόμενο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ψηφοφορία ενδεχομένως να υπάρξει συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Στ. Θεοδωράκη αναζωπυρώνοντας τα σενάρια για νέα κυβέρνηση με τη στήριξη κι άλλων πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να μην υπάρξει κατάρρευση σε περίπτωση μαζικού αντάρτικου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου