Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τετ α τετ Τσίπρα με Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη


Τετ α τετ Τσίπρα με Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη

Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα στις 16:15, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αγ. Πετρούπολη με αφορμή το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.
Ο κ. Τσίπρας θα παρέμβει και στην Ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, με τον οποίο και συζήτησε για ενεργειακά θέματα, καθώς και το θέμα του αγωγού. Στη συνάντηση τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης.
Οι κ. Τσίπρας και Λαφαζάνης είχαν επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Τσίπρα το έντονο ενδιαφέρον της για την συνεργασία της Ελλάδας με την νέα αναπτυξιακή τράπεζα.
Σε δηλώσεις του στο μεταξύ χθες στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ της Ρωσίας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στη Ρωσία μάλλον για τη συζήτηση κοινών πρότζεκτ παρά προς αναζήτηση χρημάτων (…) Δεν υπάρχουν αιτήματα για οικονομική βοήθεια», ανέφερε ο κ. Στόρτσακ από την Αγία Πετρούπολη.

phgh:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου