Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη προειδοποιεί(;): «Θανατηφόρα πανδημία στα επόμενα 10-15 χρόνια»




Όταν ένας πολυεκατομμυριούχος μιλά για 
βιολογική απειλή, μάλλον θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Κάτι παραπάνω θα ξέρει…
Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates προειδοποίησε ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν σε μια θανάσιμη παγκόσμια πανδημία μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια.
Κάνοντας την πρώτη του εμφάνισή στο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο, ο Gates προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα για την απειλή του βιολογικού πολέμου, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει ληφθεί αρκετά σοβαρά.
«Η επόμενη επιδημία θα μπορούσε να προέρχεται από την οθόνη υπολογιστή ενός τρομοκράτη, με πρόθεση τη χρήση της γενετικής μηχανικής για να δημιουργηθεί μια συνθετική μορφή του ιού της ευλογιάς … ή ένα σούπερ μεταδοτικό και θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης», δήλωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας.
Είπε ότι η προετοιμασία για φονική πανδημία, είναι εξίσου σημαντική με την πυρηνική αποτροπή.
«Με τα πυρηνικά όπλα, θα σκεφτείτε ότι μάλλον θα σταματήσετε μετά το θάνατο 100εκ. Η ευλογιά δεν θα σταματήσει. Επειδή ο πληθυσμός είναι αφελής και δεν υπάρχουν πραγματικές προετοιμασίες. Αυτό, αν βγει και διαδοθεί, θα είναι ένας τεράστιος αριθμός», υποστήριξε.
«Είτε αυτό συμβεί από μια ιδιοτροπία της φύσης, από χέρι τρομοκράτη, οι επιδημιολόγοι λένε ότι ένα γρήγορα κινούμενο αερομεταφερόμενο παθογόνο θα μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από ένα χρόνο», είπε ο Gates στη συγκέντρωση του Μονάχου. «Και λένε επίσης ότι υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα ο κόσμος να βιώσει μια τέτοια επιδημία στα επόμενα 10 με 15 χρόνια».
Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει περάσει μεγάλο μέρος των τελευταίων 20 ετών χρηματοδοτώντας μια παγκόσμια εκστρατεία για την υγεία, δήλωσε ότι η πρόοδος της βιοτεχνολογίας, τα νέα εμβόλια και φάρμακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη εξάπλωσης των επιδημιών εκτός ελέγχου.
«Τα περισσότερα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε ενάντια σε μια φυσική πανδημία, είναι τα ίδια που πρέπει να προετοιμάσουμε για μια εσκεμμένη βιολογική επίθεση», εξήγησε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να προετοιμαστεί για τις επιδημίες με τον τρόπο που ο στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο.
«Αυτό περιλαμβάνει παιχνίδια μικροβίων και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οι ασθένειες θα εξαπλωθούν, πώς οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν σε έναν πανικό και πώς να ασχοληθούμε με πράγματα όπως υπερφορτωμένοι αυτοκινητόδρομοι και συστήματα επικοινωνιών», πρόσθεσε.






dovites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου