Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Το Παρίσι «βράζει»...

Δεν καταλαγιάζει η οργή στα βόρεια προάστια του Παρισιού έπειτα από την σεξουαλική κακοποίηση νεαρού αφροαμερικανού από...

τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν, τον βασάνισαν και βιντεοσκόπησαν το περιστατικό. Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά σημειώθηκαν επεισόδια φέρνοντας μνήμες της μεγάλης εξέγερσης του 2005.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε 12 συλλήψεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των αρχών με ομάδες νεαρών στα βόρεια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν, ωστόσο τα επεισόδια δεν έχουν πάρει ακόμη την έκταση των αντίστοιχων του 2005.

Οι ταραχές ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες στο Ολνέ-σου-Μπουά όταν τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας για καταγγελίες περί χρήσης υπερβολικής βίας κατά τη σύλληψη ενός 22χρονου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο νεαρός κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός τον σοδόμισε με το γκλομπ του. Ο αστυνομικός αυτός κατηγορείται για βιασμό, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού.

Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφτηκε το θύμα στο νοσοκομείο του Ολνέ και μίλησε με τον ίδιο και την οικογένειά του.

Το Ολνέ-σου-Μπουά είναι μια από τις πολλές περιοχές όπου το 2005 είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια μετά τον θάνατο δύο εφήβων από ηλεκτροπληξία που είχαν ξεφύγει από αστυνομική καταδίωξη και είχαν κρυφτεί σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη γειτονική συνοικία Κλισί-σου-Μπουά.

Το περιστατικό εκείνο είχε προκαλέσει τρεις εβδομάδες συνεχών ταραχών στη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν 10.000 αυτοκίνητα και 300 κτίρια αναγκάζοντας τον τότε υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπογραμμίζοντας έτσι τις τεράστιες διαφορές μεταξύ της πρωτεύουσας και των υποβαθμισμένων προαστίων γύρω από αυτήν.

Η νέα έκρηξη οργής έρχεται τη στιγμή που στην χώρα επικρατεί αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα ενόψει και των προεδρικών εκλογών. Σε μια προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο βρώμικες για τη χώρα έχουν ήδη κυριαρχήσει ειδήσεις περί σκανδάλων, ενώ η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν παραμένει ψηλά στις δημοσκοπήσεις...





nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου