Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ε.Ε: Ο Ερντογάν κύριος υπεύθυνος του πραξικοπήματος


Ε.Ε: Ο Ερντογάν κύριος υπεύθυνος του πραξικοπήματος

Αναμένεται νέα "ψύχρανση" τω σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών από το el.gr, οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζουν έκθεση - κόλαφος κατά του καθεστώτος Ερντογάν, αποδομώντας πλήρως τις ενέργειές του για...πάταξη των πραξικοπηματιών.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Πληροφοριών, ο Ερντογάν δεν έκανε τίποτα άλλο από το να στήσει σε μεγάλο μέρος ένα πραξικόπημα προκειμένου έπειτα να επικυρώσει την παντοδυναμία του στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Κύριος στόχος; Η εξόντωση των εν δυνάμει πραγματικών του αντιπάλων στο εσωτερικό της Τουρκίας, μεγάλο μέρος του οποίου αποτελεί και το περίφημο δίκτυο του Φεντουλάχ Γκιουλέν. 
Η ευρωπαϊκή αναφέρει πως το πραξικόπημα ξεκίνησε από απογοητευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που προγνώριζαν πως τον επόμενο κιόλας μήνα (τον Αύγουστο) ο "σουλτάνος" θα τους ξήλωνε μαζικά. 
Τα υπόλοιπα ανήκουν στον...Ερντογάν, ο οποίος με παροιμιώδη τρόπο εκμετελλεύτηκε στο μέγιστο το αποτυχημένο πραξικόπημα, προκειμένου απλά να εδραιώσει την παντοδυναμία του. Και το προσπαθεί διακαώς μέχρι και σήμερα.
 





el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου