Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ALERT! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ!! Μετατρέπεται σε στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΚΛΑΣΗΣ INSTANBUL…
Δεν έχουν τέλος τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα μετατρέποντας την Τουρκία σε μια στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη, την ίδια στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τίποτα.
Έτσι μετά το νέο σοκ από την είδηση ότι η τουρκική Αεροπορία θα παραλάβει τα δύο πρώτα F-35 στα τέλη του 2017, τα τουρκικά ναυπηγεία ξεκίνησαν την ναυπήγηση της πρώτης τουρκικής φρεγάτας κλάσης “Istanbul” σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Η συγκεκριμένη κλάση που είναι τουρκικής σχεδίασης αποτελεί εξέλιξη της κλάσης Ada, αλλά με μεγαλύτερες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τον τουρκικό σχεδιασμό το Ναυτικό της χώρας θα παραλάβει 8 κορβέτες της κλάσης Ada (ήδη δύο έχουν ήδη παραδοθεί) με εκτόπισμα 2.400 τόνων και 4 φρεγάτες της νέας κλάσης “Istanbul” με αυξημένο εκτόπισμα, στους 3.000 τόνους.
Το όλο πρόγραμμα βασίζεται στον σχεδιασμό MILGEM (που σημαίνει «εθνικό σκάφος») και είναι ένα μακράς πνοής πρόγραμμα ναυπήγησης με τουρκική τεχνογνωσία.
Ήδη οι δύο πρώτες κορβέτες κλάσης Ada πλέουν στο Αιγαίο, οι Heybeliada και Büyükada, σε φάση δοκιμών είναι η τρίτη, η Burgazada, ενώ έως το 2020 θα έχει παραδοθεί και η τέταρτη, η Kinaliada.
Τα ονόματα τους προέρχονται από τα γνωστά Πριγκηπόννησα, όπου Heybeliada είναι η Χάλκη και Büyükada η Πρίγκηπος στα τούρκικα.
Η φρεγάτα, που οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν και επίσημα θα είναι το πρώτο σκάφος από τα 4 της ίδιας κλάσης, τα οποία προβλέπεται να χτιστούν με βάση το ίδιο εθνικό πρόγραμμα ναυπήγησης MILGEM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου