Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ τρέμουν τον σύριο Τίγρη (Suheil al-Hassan).Με πρόσχημα τα χημικά έλαβαν τιμωρητικά μέτρα εναντίον του

14199705_1174957029241056_6735596015282485418_n
Oι ΗΠΑ την Πέμπτη πήραν για πρώτη φορά τιμωρίες εναντίον 18 υψηλόβαθμων σύριων αξιωματούχων κατά πλειοψηφία στρατιωτικών υπό το φως της χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του Bachar al-Assad, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.
«Η χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς κατά του λαού του είναι μια πράξη  απεχθής που πραβιάζει την πρακτική εγκαθιδρυμένη εδώ και πολύ καιρό σε ολόκληρο τον κόσμο για τη μη παρασκευή ή χρήση χημικών όπλων « , δήλωσε ο Adam J. Szubin, επιφορτισμένος με τη μάχη εναντίον της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η λίστα που συντάχθηκε από το Υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ περιλαμβάνει υψηλόβαθμους στρατιωτικούς όσο και υπέυθυνους ενός κέντρου έρευνας.
Ανάμεσα τους και ο  Suheil al-Hassan επονομαζόμενος « Al Nimr » (ο Τίγρης), στρατιωτικός διοικητής τιμημένος από το το ρωσικό στρατό που χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στις τάξεις του φιλοκυβερνητικού στρατοπέδου και πρωτεργάτης πολυάριθμων νικών του στρατού κατά των τρομοκρατών όπως της ανάκτησης της Παλμύρας.
 Οι αμερικανικές αρχές βασίζονται σε μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του Οκτώβρη του  2016 που συμπέρανε ότι οι συριακές δυνέμεις ευθύνονται για 3 επιθέσεις με χλώριο μεταξύ 2014 και  2015, στις πόλεις  Tell Mannas, Qmenas και Sarmin, στην επαρχία Idleb.
Αυτές οι τιμωρίες επιτρέπουν στο πάγωμα ενδεχόμενων περιουσιακών στοιχείων αυτών των προσώπων στις ΗΠΑ καθώς και απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε  « όλα τα μέλη του ΟΗΕ και τους υπογράφοντες την Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων συμπεριλαμβανομένης τη Ρωσίας « , να λάβουν επίσης κυρώσεις κατά των σύριων υπευθύνων  των χημικών επιθέσεων.με πληροφορίες από afp lalibre 12.1.17






ethnika themata ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου