Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

«Ελάχιστοι οι δικαστές που βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση»...


Συνέχεια στο θέμα που αφορά στη σχέση της κυβέρνησης με τους δικαστές έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στην...

εφημερίδα Real News, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών είναι απόλυτα σύμφωνη με την επιλογή της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί «που πολιτικολογούν κατά της κυβέρνησης», όπως είπε.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

    Είναι εντελώς άδικο για τους εισαγγελείς και δικαστές της χώρας μας να τους αποδίδεται ότι είναι απέναντι στην κυβέρνηση στο θέμα της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες. Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών είναι απόλυτα σύμφωνη με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία, άλλωστε, απορρέει από την παλλαϊκή επιταγή για απόλυτη διαφάνεια σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου... Κάποιοι , ελάχιστοι, επαναλαμβάνω, δικαστικοί λειτουργοί παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών και πολιτικολογούν κατά της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι ο μοναδικός κυβερνητικός αξιωματούχος που προέβη σε σχετικές δηλώσεις έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία, όχι μόνον οι δικαστές και οι εισαγγελείς, αλλά όλοι οι υπόχρεοι απαλλάσσονται από την πλήρη κατάθεση ολοκληρωμένου και για έλεγχο «πόθεν έσχες»...



nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου