Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Εικόνες...Ισπανίας και στην Ελλάδα: Ακόμη και με φυλάκιση κινδυνεύει όποιος εμποδίζει τους πλειστηριασμούς!

Εικόνες...Ισπανίας και στην Ελλάδα: Ακόμη και με φυλάκιση κινδυνεύει όποιος εμποδίζει τους πλειστηριασμούς!
Του Άρη Δημόπουλου
Πρώτη φορά αριστερά με...μπαράζ πλειστηριασμών αλλά και ένα ασφυκτικό πλαίσιο γύρω από την επέμβαση των αρχών στα ελληνικά σπίτια. 
Σε μία τροπολογία που ήδη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει πως για...παραδειγματισμό των "αντιφρονούντων", οι ποινές για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς κατοικιών/επιχειρήσεων θα είναι εξαντλητικές.

Πιο συγκεκριμένα θα επισείουν ακόμη και την φυλάκιση μέσω αυτεπάγγελτης δίωξης, με τον Σταύρο Κοντονή να υπογράφει την σχετική τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. 
Έτσι σύμφωνα με την υπόψιν τροπολογία:
1. Τροποποιούνται ορισμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (π.δ. 283/1985) και συγκεκριμένα:
α. Προβλέπεται η αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη , υπάλληλο πλειστηριασμού, που διενεργείται κατά τη διάρκεια αναγκαστικής εκτέλεσης. 
β. Τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κειμενική νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 3 ή 6 μηνών κατ'ελάχιστο όριο , κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης , διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών. 
Με αυτούς λοιπούς τους "δημοκρατικούς" τρόπους, η κυβέρνηση θα βγάζει από το νέο έτος σε πλειστηριασμό κατοικίες και επιχειρήσεις Ελλήνων, σε πλήρη συνεργασία με τις εκάστοτε τράπεζες και τους "υπάλληλους των πλειστηριασμών".
Ουσιαστικά όποιος αγανακτισμένος πολίτης, αλληλέγγυος ή ακτιβιστής επιχειρήσει να εμποδίσει ακόμη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τότε δεν θα "μιλάνε" τα δακρυγόνα , όπως έχει συμβεί πρόσφατα, αλλά οι αστραπιαίες συλλήψεις!
Θέλετε μήπως να σας θυμίσουμε τις εικόνες από τους πλειστηριασμούς στην Ισπανία, που οι ίδιοι οι κυβερνώντες στην χώρα μας έβγαιναν και τις αποδοκίμαζαν; 
Ή μήπως καλύτερα να σας θυμίσουμε τα "μεγάλα λόγια" όσων είχαν σαν σημαία τους το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»;
Δυστυχώς τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν καθημερινά, με την κατάσταση στην χώρα μας να πλησιάζει επικίνδυνα στο "σημείο χωρίς επιστροφή":
                                                                                                           
                                                                                                                    




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου