Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοφανής παρέμβαση της Δικαιοσύνης...


Τελικά κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Ετσι, μπορεί οι δικαστές και οι εισαγγελείς με τρόπο σχετικά ατεκμηρίωτο να προβαίνουν συνεχώς σε...
αυστηρές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για προφορικές παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο χειροπιαστό στοιχείο σε επίπεδο παρεμβάσεων είναι οι διαρκείς ανατροπές στο νομοθετικό έργο της εκτελεστικής εξουσίας.

Τελευταίο δείγμα, η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ με την οποία, όχι μόνον οι δικαστές και οι εισαγγελείς, αλλά όλοι οι υπόχρεοι απαλλάσσονται από την πλήρη κατάθεση ολοκληρωμένου και για έλεγχο «πόθεν έσχες». Με δυο λόγια, όλα τα κρυμμένα, όλα τα αδήλωτα (σε όποιο φορολογικό παράδεισο κι αν βρίσκονται) και όλα τα τιμαλφή μεγάλης αξίας που είναι τοποθετημένα σε θυρίδες δεν θα ελέγχονται ούτε για αρχηγούς κομμάτων, ούτε για βουλευτές, ούτε για δικαστές, ούτε για δημοσιογράφους, ούτε για δημόσιους λειτουργούς που χειρίζονται και το δημόσιο χρήμα, ούτε, τέλος, για τους συγγενείς πρώτου βαθμού όλων αυτών.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της νέας απόφασης του ΣτΕ. Η διαφάνεια και ο έλεγχος του παράνομου πλουτισμού σταματούν, και μάλιστα τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχουν διασπαθιστεί εκατοντάδες εκατομμύρια των φορολογουμένων και που ενδεχομένως πολλά από αυτά πήγαν ακόμα και σε τσέπες. Ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τάξη και να εμποδίσει με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο όλα τα παραπάνω, το ΣτΕ διακόπτει τους ουσιαστικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους.

Το αρχικό αίτημα των δικαστών να εξαιρεθούν μόνον οι ίδιοι από την πλήρη δήλωση όλων των περιουσιακών στοιχείων τους μετατράπηκε χθες σε απόφαση να ακυρωθούν εξ ολοκλήρου οι προσπάθειες και να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις, χωρίς να τίθεται κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας.

Αν αυτό δεν είναι λοιπόν -σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη- ο ορισμός της απόλυτης παρέμβασης της μιας εξουσίας στις δύο άλλες, τότε προφανώς δεν μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα στη χώρα αυτή. Εννοείται ότι η πρώτη που έσπευσε να καλωσορίσει την απόφαση αυτή ήταν η ιδιοκτησία της 4ης εξουσίας. Αυτό τα λέει όλα! Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση απέναντι σε μια χειμαζόμενη κοινωνία να μην υποχωρήσει στο ζήτημα αυτό...


nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου